Ευτυχισμένοι στην Κρήτη οι προπονητές του 3ου διεθνούς τουρνουά  

Μπάσκετ
Ευτυχισμένοι στην Κρήτη οι προπονητές του 3ου διεθνούς τουρνουά  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3ο διεθνές τουρνουά μπάσκετ της Κρήτης άνοιξε την αυλαία του χθες Παρασκευή με δύο παιχνίδια που παρουσίασαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κράτησαν σε εγρήγορση το κοινό που βρέθηκε στο κλειστό στα Δύο Αοράκια για να τα παρακολουθήσει. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 94-93 την Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ η Ούνικς Καζάν επικράτησε με 75-69 της Γαλατασαράι στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του τουρνουά.

Έτσι, αύριο στις 20:30 ο Ολυμπιακός και η Ούνκς θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, ενώ στις 18:00 Χάποελ Ιερουσαλήμ και Γαλατασαράι θα παίξουν για την 3η θέση.

Σήμερα, εντωμεταξύ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με την παρουσία των προπονητών των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στο τουρνουά, αλλά και του σπουδαίου Ντίνο Ράτζα, ο οποίος βρέθηκε στο κλειστό στα Δύο Αοράκια ως ομιλητής στο σεμινάριο προπονητών που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των προπονητών των τεσσάρων ομάδων:

Ντέιβιντ Μπλατ (Ολυμπιακός): «Είναι τιμή και χαρά για τον Ολυμπιακό που βρισκόμαστε εδώ. Σε αυτό το στάδιο ψάχνουμε για υψηλό επίπεδο ομάδων και ανταγωνισμού, καλές συνθήκες παιχνιδιού και οι παίκτες να νιώσουν άνετα και να το απολαύσουν. Σκοπός αυτών των διοργανώσεων είναι να γνωρίσεις τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα στοιχεία σου πριν την έναρξη της σεζόν. Νιώθω ευτυχής και ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να παίξω απέναντι στο γιο μου, ένα παιδί που έχει δουλέψει και έχει θυσιάσει πολλά για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται».

Ερτουγκρούλ Ερντογάν (Γαλατασαράι): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Το τουρνουά μάς προσφέρει παιχνίδια προετοιμασίας υψηλού επιπέδου. Είναι σημαντικό ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί, καθώς χάσαμε παίκτες από την προετοιμασία λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων. Θέλουμε οι παίκτες να καταλάβουν τι κάνουμε καλά και τι όχι, ώστε να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Περιμένουμε και αύριο ένα δυνατό παιχνίδι. Θα κατέβουμε για να κερδίσουμε».

Δημήτρης Πρίφτης (Ούνικς Καζάν): «Είναι μεγάλη χαρά και απόλαυση που βρισκόμαστε σε ένα τουρνουά που είναι άρτια διοργανωμένο. Έχουμε και εμείς να διαχειριστούμε το θέμα με τις Εθνικές ομάδες. Παρόλο που έχουμε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν την προετοιμασία μας, προσπαθούμε ακόμα να γνωρίσουμε καλύτερα την ομάδα. Σε αυτή τη φάση, θέλουμε να χτίσουμε τη νοοτροπία μας, να κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Το αποτέλεσμα στα φιλικά έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Οντέντ Κάτας (Χάποελ Ιερουσαλήμ): «Είναι εξαιρετική εμπειρία που βρισκόμαστε εδώ, γιατί αγαπώ πολύ την Ελλάδα και την Κρήτη. Μακάρι, κάποια στιγμή, να έρθω και να δουλέψω εδώ. Έχουμε σημειώσει πολλά πράγματα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες ανυπομονούσαν να βρεθούν μαζί μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και αύριο, να έχουμε περισσότερα ποιοτικά λεπτά. Έχουμε μία βδομάδα να δουλέψουμε πάνω στη χημεία της ομάδας πριν τα σημαντικά παιχνίδια. Ο κόουτς Μπλατ με έχει βοηθήσει πολύ ως προς το πώς να ανακάμπτεις μετά από δύσκολες ήττες και θα είμαι ευτυχής αν έχω το 10% της επιτυχίας του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News