Αθλητισμός

Μπαταγιάννης: Οι ξένοι διαιτητές σε αυτή τη φάση είναι η ενδεδειγμένη λύση  

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκες στους ξένους διαιτητές που μπαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στους μεγαλομετόχους του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στο VAR, αλλά και στη μετακίνηση οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους.

Ο κ. Μπαταγιάννης μίλησε στην εφημερίδα "Live Sport" επισημαίνοντας ότι δεν είναι αρνητικός στους ξένους διαιτητές τη δεδομένης στιγμή, έπλεξε το εγκώμιο του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέρθηκε στις γνώσεις του Μελισσανίδη γύρω από το ποδόσφαιρο, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι ο Σαββίδης έχει ξοδέψει πάρα πολλά για τον ΠΑΟΚ.

Δε θεώρησε απαραίτητη τη συνάντηση των τριών μεγαλομετόχων, ενώ τάχθηκε υπέρ των καλών διαιτητών ανεξαρτήτου εθνικότητας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο πρόεδρος της Super League:΅

Για το αν συμφωνεί να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι: "Είμαι υπέρ των καλών διαιτησιών και των διαιτητών αυτών που θα δώσουν στον κόσμο την πεποίθηση ότι δεν πάνε να ευνοήσουν ή να αδικήσουν κανέναν. Πιθανότατα οι ξένοι διαιτητές σε αυτή τη φάση που είμαστε ίσως για κάποια παιχνίδια να είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αλλά ποτέ δεν μπορεί να προχωρήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς να το στηρίξουν οι δικοί του άνθρωποι. Θεωρώ ότι τη λύση πρέπει να τη βρούμε και μέσα από τους Έλληνες διαιτητές και μέσα από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και μέσα από τους Έλληνες παράγοντες".

Για τη γνώμη που έχει για Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη: "Ο κύριος Μαρινάκης έχει αποδείξει πως εκτός από οπαδός του Ολυμπιακού είναι και ένας επενδυτής που δεν σκιάζεται, ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο για μεταγραφές και γενικά για να μεγαλώνει συνεχώς την ομάδα του. Ενδεικτική είναι και η μεταγραφή του Τουρέ. Ο κύριος Μαρινάκης έχει το εξής καλό: λειτουργεί σαν οπαδός, αλλά και ως επενδυτής βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν άλλοι που λειτουργούν σαν οπαδοί, αλλά δεν βάζουν εύκολα το χέρι στην τσέπη.

Τον κύριο Σαββίδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχουμε συναντηθεί. Είναι πάντως ένας επενδυτής που έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για τον ΠΑΟΚ, τον έχει δυναμώσει και προσπαθεί για το καλύτερο. Τον κύριο Μελισσανίδη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που ήταν στον Ιωνικό κι εγώ στον Ατρόμητο Πειραιά. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που ξέρει καλά το αντικείμενο... Τόσο ο κύριος Μελισσανίδης όσο και ο κύριος Σαββίδης ηγούνται δύο μεγάλων ΠΑΕ και τους σέβομαι".

Για το αν θα ήταν εφικτή μία συνάντηση μεταξύ των "μεγάλων": "Αυτό είναι ένα θέμα δικό τους. Θεωρώ ότι επιτυχία του πρωταθλήματος θα είναι να μην έχουν συνάντηση, γιατί θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα να λύσουμε. Αλλά επειδή τα προβλήματα πάντα υπάρχουν, από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα αν θα θελήσουν να συναντηθούν. Άλλωστε όποτε έτυχε να συναντηθούν και βγήκαν έξω χαμογελαστοί, τα αποτελέσματα στη συνέχεια μας διέψευσαν. Ας προχωρήσουμε και να πούμε ότι αυτή η συνάντηση δεν θα είναι αναγκαία".

Για το VAR: "Θεωρώ, από την εικόνα που έχω, ότι θα μπορέσει τις τελευταίες 10 αγωνιστικές να λειτουργήσει το VAR, έστω πειραματικά. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε να δούμε αν θα είμαστε έτοιμοι από τεχνική υποδομή, από υλική και ανθρώπινη υποδομή και αν μπορεί να καλυφτεί σε όλα τα γήπεδα. Επειδή όμως στην Ελλάδα έχουμε ένα θέμα παραπάνω με τη διαιτησία, θεωρώ ότι όταν βάλουμε το VAR πρέπει να θεσμοθετήσουμε και να θωρακίσουμε με τόσο αυστηρούς κανόνες ώστε να παίζουμε μπάλα και να μην παίζουμε VAR. Να βλέπουμε ποδόσφαιρο και όχι κάθε λίγο και λιγάκι να έχουμε διακοπή για να δούμε την παραμικρή φάση".

Για τις μετακινήσεις οπαδών: "Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων σε έναν αγώνα. Δεν υπάρχει Έλληνας φίλαθλος που να μην είναι υπέρ των μετακινήσεων. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα υπάρχουν. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε μόνο οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων μπορούν να γίνουν, που να τις αναλάβουν οι ίδιες οι ΠΑΕ, αλλά δεν μπορεί εάν συμβούν οποιαδήποτε επεισόδια να έχουν ποινική ευθύνη ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος της ομάδας. Μπορεί ο πρόεδρος να βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχουμε μια βεβαίωση από τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι θα το αλλάξει. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα μαζί με την προσπάθεια των ομάδων για οργανωμένες μετακινήσεις".

Σχόλια