Ανίκητος ο Άρης, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού  

Αθλητισμός
Ανίκητος ο Άρης, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη νίκη για τον Άρη χωρίς να δεχτεί γκολ στο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στη… φυσική του έδρα, με 2-0 επί του Λεβαδειακού, που έχασε πέναλτι με τον Μαρκόφσκι και την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς.

Το 3Χ3 έκανε ο Άρης, που επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αυτή τη φορά στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης», διατηρώντας έτσι εκ νέου απαραβίαστη την εστία του αλλά και την θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

Ο Χαμζά Γιουνές επιβεβαίωσε ότι η ομάδα της Βοιωτίας είναι ο… αγαπημένος του αντίπαλος, αφού έφτασε τα τρία γκολ απέναντί της, ανοίγοντας το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι α λα Πανένκα στο 22’, ενώ είχε και δοκάρι στο 64’.

Για να έρθει ο Ματέο Γκαρσία στο 57ο λεπτό και με πλασέ σε κενή εστία, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μενέντεθ που «έβγαλε» ο Επασί με τη βοήθεια και των δοκαριών, να διαμορφώσει το τελικό σκορ υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Ο Λεβαδειακός πάντως δεν περιορίστηκε σε ρόλο «κομπάρσου», ενώ θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στην αναμέτρηση, χάνοντας ευκαιρίες για να προηγηθεί με τον Μάρκο Μαρκόφσκι, να ισοφαρίσει -με τον Νανγκίς να έχει δοκάρι- ή ακόμα και να μειώσει, με τον Μαρκόφσκι να χάνει πέναλτι…

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν «γεμάτο» παρά το «φτωχό» σκορ. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, φρόντισε να κλείσει καλά τους χώρους και ευτύχησε να προηγηθεί, στην πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη φάση που πήγε να δημιουργήσει…

Όταν ο Σαβαντόγκο ανέτρεψε τον Γκαρσία, στο 21’, με τον Γιουνές να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και με εκτέλεση… α λα Πανένκα να ανοίγει το σκορ, στο αμέσως επόμενο λεπτό του ματς!

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια ακόμα ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, στο 31’, με την πολύ ωραία κάθετη του Γκαρσία προς τον Γκάμα, αλλά τον Επασί να βγάζει με το πόδι το σουτ του δεύτερου, διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του δεν κατέβηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκοπό να έχει παθητικό ρόλο και να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου του. Αντιθέτως, μάλιστα, είχε και αυτός τις… στιγμές του, για να σκοράρει.

Όπως για παράδειγμα στο 18ο λεπτό, με τον Μαρκόφσκι να μπαίνει στην περιοχή του Άρη και να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ! Η σημαντικότερη ευκαιρία του, ωστόσο, καταγράφηκε στο 42’, όταν ο Νανγκίς έκανε μια σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε φάλτσα και σταμάτησε στη συμβολή των δοκών...

Άρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Μενέντεθ, Μπάσα, Ματίγια (76’ Σιώπης), Ντιγκινί (84’ Παυλίδης), Γκάμα (68’ Κολάσο), Γκαρσία, Γιουνές.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Ζησόπουλος, Ντιόγκο (53’ Χατζηλάμπρος), Μητρόπουλος (85’ Ιωαννίδης), Όμο, Σαβατονγκό, Σουμπίνιο, Νανγκίς (77’ Μανγκά), Μαρκόφσκι.

Πηγή: sportfm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News