Σεπτέμβριος επιτυχιών για τους ποδηλάτες του ΠΟΗ Κάστρο  

Αθλητισμός
Σεπτέμβριος επιτυχιών για τους ποδηλάτες του ΠΟΗ Κάστρο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικά ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για την ομάδα ποδηλασίας του ΠΟΗ Κάστρο, καθώς οι αθλητές της πήραν μέρος σε μια σειρά αγώνων, σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες.

Οι ποδηλάτες του ΠΟΗ Κάστρο είχαν εξαιρετική παρουσία και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας ανδρών-γυναικών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όμνιουμ για παίδες και εφήβους, τα οποία πραγματοποιήθηκαν 7-8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά το ηρακλειώτικο σωματείο κατέκτησε την 3η θέση πανελληνίως, κατακτώντας τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η αρχή έγινε με το ομαδικό πουρσουίτ, όπου οι Καστραντάς, Ηλιάδης, Μπλαβάκης και Μπρέτας κατέκτησαν την 5η θέση. Η πρώτη επιτυχία ήρθε στα 200 μέτρα από τον Σωτήρη Μπρέτα, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στη 15άδα πλασαρίστηκε ο Γιώργος Κοτσιώνης στο αγώνισμα του Σκρατς. Τη δεύτερη μέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν τα αγωνίσματα Όμνιουμ σε άνδρες, έφηβους και παίδες. Από την εφηβική ομάδα του ΠΟΗ Κάστρο ο Άγγελος Σαρρής κατέκτησε την 1η θέση στο Σκρατς, έχοντας βοηθό τον Μάνο Σαζαλτζόπουλο. Σε επίπεδο παίδων, τα αδέρφια Φασουλάκη πλασαρίστηκαν στη 15άδα, ενώ στο σπριντ και το πρώτο αγώνισμα είχαν πλασαρίσματα στη 15άδα.

Από εκεί και πέρα, στο ομαδικό σπριντ και τα 4 χλμ. ατομικής χρονομέτρησης, ο Χάρης Καστραντάς στους άνδρες προκρίθηκε στον μικρό και μεγάλο τελικό, αντίστοιχα. Ο Άγγελος Σαρρής στο Τέμπο κατέκτησε την 6η θέση, ο Μάνος Σαζαλτζόπουλος ήταν στη 15άδα, όπως και οι παίδες στο αντίστοιχο αγώνισμα. Στο Εlimination ο Άγγελος Σαρρής κατάφερε να ανέβει στο 1ο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Μάνος Σαζαλτζόπουλος ήταν στη 15άδα. Οι παίδες Κώστας και Νίκος Φασουλάκης ήταν στη 10άδα και στη 15άδα, αντίστοιχα, στο ίδιο αγώνισμα για την κατηγορία τους. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν από τον Χάρη Καστραντά, που ήταν 2ος στα αγωνίσματα των πόντων και στα 4 χλμ. ατομικής χρονομέτρησης (έτρεξε για 1η-2η θέση με μεγάλο τεχνικό πρόβλημα), ενώ ο Σωτήρης Μπρέτας κατέκτησε τη 2η θέση στα 1.000 μέτρα. Επίσης, στο ομαδικό σπριντ ο ΠΟΗ Κάστρο ήταν 3ος στον μικρό τελικό.

Στο αγώνισμα των πόντων, ο Άγγελος Σαρρής ήταν 5ος και ο Μάνος Σαζαλτζόπουλο 16ος. Οι παίδες είχαν θέσεις στη 15άδα και την 20άδα με τα αδέλφια Φασουλάκη.

Κατά την τελευταία ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ο Σωτήρης Μπρέτας θριάμβευσε στο Κέιριν κατακτώντας την 1η θέση.

Οι ποδηλάτες του ηρακλειώτικου σωματείου στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας (21-23/9/2018) στην Αθήνα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου για έφηβους και παίδες (28-30/9/2018) στην Αττική.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΟΗ Κάστρο έχει προγραμματίσει τα "27α Καζαντζάκεια" για το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου, ενώ στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί και η Παγκόσμια Εβδομάδα για τη βιώσιμη κινητικότητα (16-22 Σεπτεμβρίου), η οποία κορυφώνεται στις 22 Σεπτέμβρη - Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο - με μεγάλη ποδηλατοβόλτα (22/9/2018, 17:00, στη Λότζια).

Διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις

 

Οι διοργανώσεις του Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν το διήμερο 1-2/9 με τους αγώνες πίστας "Athens track", όπου ο Σωτήρης Μπρέτας πήρε τη 2η θέση στο Κέιριν και ο Μιχάλης Τζέγκας ήταν 4ος στο ίδιο αγώνισμα. Στους εφήβους, ο Άγγελος Σαρρής πήρε τη 2η θέση στο Σκρατς.

Στις 3/9 ο Thiseas cycling and triathlon SP οργάνωσε το "Acropolis Grand Prix", όπου ο Άγγελος Σαρρής κατέκτησε την 1η θέση στους Πόντους και την 3η θέση στο Elimination στην κατηγορία εφήβων, ενώ ο Κωνσταντίνος Φασουλάκης ήταν 4ος στο Elimination στην κατηγορία Παίδων.

Δράση, όμως, υπήρξε στις 5/9 και για τους νεαρούς αθλητές του ΠΟΗ Κάστρο, οι οποίοι συμμετείχαν στον διασυλλογικό αγώνα δρόμου στα Χανιά που διοργάνωσε ο ΠΟΧ Τάλως. Στους συγκεκριμένους αγώνες, ο Φίλιππος Τιτάκης κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία μίνι μικρά, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Μάνος Αναστασάκης ήταν 5ος και ο Γιώργος Βασιλάκης 7ος. Στην κατηγορία μίνι μεγάλα κορίτσια, η Ραφαέλα Δάκου πήρε την 5η θέση και ο Μιχάλης Σαζαλτζόπουλος ήταν 3ος.

Οι παμπαίδες την Κυριακή 9/9 πήραν μέρος στον διασυλλογικό αγώνα που διοργάνωσε ο ΠΑΣ Άτλας Ρεθύμνου. Ο Φίλιππος Τιτάκης τερμάτισε πρώτος στα μίνι μικρά, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Μάνος Αναστασάκης ήταν 7ος και ο Γιώργος Βασιλάκης 8ος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News