default-image

Τζόρτζεβιτς: Ο κόσμος της Κρήτης θα είναι σκληρός απέναντι μας

Αθλητισμός
Τζόρτζεβιτς: Ο κόσμος της Κρήτης θα είναι σκληρός απέναντι μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας μίλησε για το αποψινό ματς στα «Δύο Αοράκια»…

Mε θερμά λόγια μίλησε για την Ελλάδα και την Εθνική ομάδα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς που θα βρεθεί σήμερα στα «Δύο Αοράκια» ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας.

Μάλιστα χαρακτήρισε την Ελλάδα ως φαβορί της αναμέτρησης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ αναφέρθηκε και στις παρουσίες και απουσίες των δύο ομάδων.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τις δυσκολίες στην προετοιμασία : «Δεν θα ακούσετε κάτι καινούριο από μένα γι’ αυτό το θέμα, σε σχέση με ό,τι έχει πει κάθε προπονητής στην Ευρώπη. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι και θα πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά. Ας ελπίσουμε όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς και να επιστρέψουν έτσι στις ομάδες τους. Το επίπεδο αθλητικότητας ή η χημεία δεν είναι αυτή την περίοδο στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά μπορούμε να πάρουμε βοήθεια από την ατομική ποιότητα παικτών. Έχουμε κάποιους παίκτες από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα και όταν το καλεντάρι θα μας το επιτρέψει θα μπορούμε να έχουμε το παλιό μας στίγμα».

-τη χημεία που έχει η ομάδα του: «Σίγουρα είναι θετικό για μας ότι προπονούμε ένα γκρουπ παικτών για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουν περάσει σχεδόν 40 παίκτες από το σύστημα αυτό επί των ημερών μου και είναι καλό αυτό και για το μέλλον, γιατί όταν θα αποσυρθούν κάποιοι βετεράνοι σε λίγα χρόνια, θα έχουμε μια νέα γενιά έτοιμη να τους διαδεχτεί. Και φυσικά όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την πορεία δεν παραλείψαμε να κατακτήσουμε και κάποια μετάλλια».

-το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσέξουμε το συναισθηματικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο κόσμος θα είναι σκληρός απέναντί μας και ξέρουμε πώς είναι το κλίμα στην Ελλάδα, ειδικά εδώ στην Κρήτη. Θα πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, να είμαστε πνευματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη σκληράδα της ελληνικής ομάδας και φυσικά να αντιμετωπίσουμε το τρέξιμο και τους αιφνιδιασμούς της. Είναι ένα σημείο στο οποίο η Ελλάδα είναι πραγματικά πολύ δυνατή, με πολύ καλούς αθλητές όπως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Μήτογλου που φέρνουν φρέσκα πόδια στην ομάδα. Ή με τον Παπαπέτρου και τον Παπανικολάου που τρέχουν καλά το παρκέ, ή με τον Καλάθη και τον Σλούκα που πολλές φορές είναι μαζί στο παρκέ και ανοίγουν το ρυθμό. Είναι πολύ καλή ομάδα η Ελλάδα, με παίκτες που έχουν μεγάλη πείρα στην Ευρωλίγκα και στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων. Είστε το φαβορί, έχετε κάνει το 6-0 στην πρώτη φάση και σίγουρα είστε το φαβορί».

-το αν τον πικραίνει ακόμη η εντός έδρας ήττα από τη Γερμανία : «Ναι, σίγουρα. Το πώς χάσαμε αυτό το παιχνίδι είναι κάτι που δεν μας ταιριάζει. Εμείς ξέρουμε πώς να καθαρίζουμε τέτοια παιχνίδια και σε εκείνο το ματς χαρίσαμε τη νίκη με τα λάθη μας στο φινάλε. Ο δρόμος για την πρόκριση όμως είναι μακρύς, έχουμε άλλα έξι παιχνίδι μπροστά μας και ελπίζω να πήραμε το μάθημά μας. Εγώ τουλάχιστον το πήρα, ελπίζω και οι υπόλοιποι».

-το πώς αισθάνεται που επιστρέφει στην Ελλάδα: «Μου αρέσει πολύ, αγαπώ την Ελλάδα. Νιώθω πάντα ξεχωριστά εδώ, πάντα αισθανόμαστε καλοδεχούμενοι εδώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News