Το... ποδαρικό του Ηλία Πουρσανίδη και οι μεγάλες παραστάσεις του Ηρακλείου

Απόψεις
Το... ποδαρικό του Ηλία Πουρσανίδη και οι μεγάλες παραστάσεις του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Ποδαρικό από τον Ηλία; -Καλό σημάδι! Η ανακοίνωση της ιδιότητάς του Πουρσανίδη ως εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ ΟΦΗ και η νέα άφιξή του στο Ηράκλειο ενεργοποιούν το άνοιγμα της επόμενης μέρας, που μοιάζει με ένα κουβάρι που ξετυλίγεται «βασανιστικά» αργά.

-Ο πρώτος χειρισμός είναι μπροστά του. Οι πληροφορίες τόνιζαν χτες ότι τα πρώτα χρήματα που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες για τη μεταβίβαση στο μετοχών έχουν σταλεί από την Αμερική και η διαχείρισή τους («μένουν οι τραπεζικές εργασίες») θα γίνει από τον Πουρσανίδη (ως εκτελεστικός διευθυντής) και τους οικονομικούς και νομικούς εντεταλμένους των «Αμερικάνων».

-Στην ΠΑΕ ΟΦΗ υπάρχει μια μακρά λίστα ληξιπρόθεσμων οφειλών ως τις 31 Αυγούστου προς τους παίκτες και το προσωπικό, που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ! Οι άνθρωποι αυτοί (μερικοί από τους οποίους έχουν να πληρωθούν κανονικά επί μήνες) αποτελούν την προτεραιότητα.

-Οι συμφωνίες μετόχων και οικογένειας Μπούση (νέων μετόχων), αρχίζουν να λειτουργούν με σήματα, αφού η καταβολή αυτών των χρημάτων που αναμένεται να εκταμιευθούν, αποτελούν όρο της δωρεάν παράδοσης στην παρούσα φάση. Μένει να δούμε τους μετόχους, που "κανονικά" με αυτούς θα έπρεπε πρώτα να συστηθούμε. Για να επιμένουν, θα έχουν τους λόγους τους.

-Το κουμπί πάντως πατήθηκε... Οι εξελίξεις τρέχουν και θα κορυφωθούν –λέγεται- στη συνέλευση των μετόχων (20 μέρες μετά την προκήρυξή της), όπου οι πληροφορίες στο εσωτερικό της ΠΑΕ επιμένουν ότι εκεί θα δώσουν παρόν ο Μιχάλης Μπούσης και άλλα μέλη της οικογένειας του.

- Όπως έχουμε γράψει ξανά, σύμφωνα με «πηγές» νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ θα γίνουν κι άλλα μέλη της οικογένειας Μπούση, καθώς και άλλα επενδυτικά πρόσωπα, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες που κάνουν λόγο για την συγκρότηση «εταιρικού σχήματος» που θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΕ.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν φυσικά στην πράξη με την εμφάνιση τους, κυρίως του πλέον συζητημένου προσώπου.

-Συνάντηση είχαν χτες στη Σούπερ Λίγκα οι εκπρόσωποι των γραφείων τύπου των ΠΑΕ. Κάποια βαριά ονόματα και λαλίστατα μεγάλων ομάδων, που προκαλούν και το …πρόβλημα που πήγαν να λύσουν, απλά δεν ήταν εκεί…

-Επειδή μερικοί παρεξηγήσαν το σχόλιό μας για «άναρχο εθελοντισμό», η στήλη τους πληροφορεί, ότι δεν είναι το ίδιο με το «άναρχοι εθελοντές». Μιλάμε για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μιας επαγγελματικής ομάδας απαιτήσεων όπως ο ΟΦΗ και όχι για την αναμφισβήτητη προσφορά ανθρώπων που έκαναν ότι μπορούσαν να την βοηθήσουν. Άλλωστε στα χέρια τους επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα.

Αν όμως δεν τους καλύπτει η λιτή απάντηση της στήλης, ευχαρίστως να το αναλύσουμε και ας είναι αυτονόητο.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ

Οι υψηλές παραστάσεις ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι πόλη των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά αυτό δεν έγινε τυχαία. Συμβαίνει πρώτα γιατί υπάρχουν γήπεδα (Παγκρήτιο και Δύο Αοράκια) και οι απαιτούμενες παράλληλες υποδομές (Κρήτη), που παρέχουν την δυνατότητα σε όσους οραματίζονται και τολμούν να κάνουν αυτές τις κινήσεις.

Με το Παγκρήτιο άρχισε η σύνδεση των κρητικών φιλάθλων με τόσα παιγνίδια της εθνικής ομάδας συν τον τελικό του κυπέλλου, τα διεθνή επίσημα τουρνουά και άλλα γεγονότα  απήχησης μέσα από πρωτοβουλίες της ΕΠΣΗ και ειδικά του προέδρου της.

Στα Δύο Αοράκια, έργο που όλοι ξέρουν ότι ήταν μια επίμονη προσωπική ενέργεια του Γιάννη Κουράκη, αυτή η συνεχής εναλλαγή αγώνων παγκοσμίου κυπέλλου σε επίπεδο ανδρών, τόσα ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο τελικός του κυπέλλου οι αγώνες ευρωλίγκα και τόσα άλλα, σίγουρα φέρουν την σφραγίδα των ενεργειών και καλών επαφών του προέδρου της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη. Η αλήθεια να λέγεται.

Το ίδιο ισχύει και για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Το «Crete International Basketball Tournament» έχει γίνει πλέον θεσμός και εμπλουτίζεται χρόνο με το χρόνο. Η διοργάνωση αυτή που ανοίγει για τρίτη φορά τiς πύλες της στις 21 του μήνα, φέρνει ξανά την Κρήτη στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οφείλεται επίσης στη δράση δικών μας παραγόντων, μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία (Μανόλης Ρουσάκης) συν την συνδρομή των φορέων.

Αυτά τα γεγονότα προσφέρουν πολλά στην Κρήτη όχι μόνο σε επίπεδο προβολής, αλλά κυρίως σε επίπεδο παραστάσεων επιπέδου, ως ζωντανές μαρτυρίες στα μάτια των φιλάθλων και ειδικότερα των νέων γενεών.

Μετά το παιγνίδι παγκόσμιου βεληνεκούς Ελλάδα Σερβίας το «ακριβό» μενού συνεχίζεται (21 – 23 Σεπτεμβρίου) με τις αναμετρήσεις Ούνιξ Καζάν, Γαλατασαράι, Ολυμπιακού και Χάποελ Τελ Αβίβ, με σημαντικά πρόσωπα και events να το συνοδεύουν.

Και η ευχάριστη αυτή ιστορία συνεχίζει να γράφεται στα «Δύο Αοράκι» με μια ακόμη σημαντική προαναγγελία μεγάλη; Διοργάνωση; που θα φιλοξενηθεί μέσα στο 2019: Το Παγκόσμιο U19 που θα γίνει από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News