To Ηράκλειο αξίζει την παρουσία της Εθνικής

Αθλητισμός
To Ηράκλειο αξίζει την παρουσία της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο είναι έτοιμο να υποδεχτεί μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση του μπάσκετ και είναι βέβαιο ότι το κοινό του θα την αγκαλιάσει με θέρμη, όπως άλλωστε έχει κάνει και κατά το παρελθόν. Πόσω μάλλον τώρα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή της φάσης των “παραθύρων”, αφού θέλει δύο νίκες (μπορεί να της φτάνει και μία) για να τσεκάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου μετράει ένα 6-0, επίτευγμα που ανήκει στους παίκτες που φόρεσαν μέχρι τώρα τη φανέλα της Εθνικής και έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν... Το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν οι παίκτες της Euroleague (πλην ενός αγώνα) ή ο Αντετοκούνμπο και οι υπόλοιποι ΝΒΑερς παρείχε τη δυνατότητα στον ομοσπονδιακό τεχνικό να μεγαλώσει το εύρος των επιλογών του και να δώσει την ευκαιρία και σε άλλα παιδιά να φορέσουν το εθνόσημο και να το τιμήσουν. Και τα κατάφεραν πολύ καλά και μπράβο τους!

Τώρα, έχουν βέβαια ενδιαφέρον οι αγώνες με Σερβία και Γεωργία, όπου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά όλοι μαζί οι διεθνείς της Ευρωλίγκας αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή ρούκι χρονιά στο ΝΒΑ (Ατλάντα Χοκς).

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το σύστημα δεν κρίνεται δίκαιο, αφού αποκλείονται οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μαζί με Ισπανία, Γερμανία, Λιθουανία και Γαλλία έκαναν το 6-0 και μπορούν να αισθάνονται άνετα για τη συνέχεια. Ουσιαστικά η Εθνική μας χάρη σε αυτό το 6-0 επανήλθε στην πρώτη δεκάδα του ranking της FIBA και μπορεί να κάνει από τώρα τον σχεδιασμό της για το πώς θα εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα “παράθυρα” ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο και το βασικό στη συνέχεια είναι να έχουμε μια καλή κλήρωση... Μέχρι τότε όμως υπάρχει καιρός! Στην παρούσα φάση προέχει η συνάντηση με τη Σερβία και το 7-0 στο Ηράκλειο που τείνει να γίνει η έδρα της Εθνικής ομάδας, η οποία βρίσκει όλα όσα χρειάζεται στην πόλη μας! Εγκαταστάσεις που πληρούν τις ανάγκες της και κόσμο που στηρίζει την προσπάθειά της. Αξίζει λοιπόν στο Ηράκλειο η παρουσία της Εθνικής, όπως και στην Εθνική μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News