Σημαντική ενίσχυση στην επίθεση με Ρίσκι για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό

Ποδόσφαιρο
Σημαντική ενίσχυση στην επίθεση με Ρίσκι για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φινλανδός επιθετικός, Ρόοπε Ρίσκι είναι ο επιθετικός από τη Φινλανδία που ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο ΑΟΧ/Κισσαμικός.

Ο 27χρονος στράικερ έχει ικανότητα στο σκοράρισμα, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Ζανκτ Πέλτεν της Αυστρίας.

Το νέο απόκτημα της ομάδας του Γιώργου Πετράκη είναι 5 φορές διεθνής με την χώρα του, έχοντας πετύχει και ένα γκολ.

Η ανακοίνωση του ΑΟΧ/Κισσαμικού έχει ως εξής: "Η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή Φινλανδό επιθετικό Roope Riski".

Το βιογραφικό του Ρίσκι

Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1991 και άρχισε την ποδοσφαιρική του πορεία από τα τμήματα υποδομής της TPS (Τούρουν Παλοσέουρα). Στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στη Βίκινγκιτ, για να επιστρέψει στην TPS, από την οποία έκανε το άλμα στην καριέρα του με τη μετακίνησή του στην Ιταλία για λογαριασμό της Τσεζένα. Ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε TPS και στις νορβηγικές Χόνεφος και Χάουγκεσουντ. Στη συνέχεια έπαιξε σε Σέιναγιοκι (Φινλανδία) και Πάντερμπορν (Γερμανία), ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα Αυστρίας με τη Ζανκτ Πέλτεν. Είναι 5 φορές διεθνής (1 γκολ) με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας (συμμετοχή και σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου), ενώ έχει παίξει ακόμη και στις "μικρότερες" εθνικές ομάδες (Κ21, Κ20, Κ19). Στη χώρα του αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ στη Veikkausliga με τη Σέιναγιοκι, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2015 και το Κύπελλο το 2016 και έχει ακόμη ένα Κύπελλο με την TPS. Μετράει συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League και του Europa League.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News