Αθλητισμός

Ξεκινά η γιορτή σκακιού των Ανωγείων    

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων και ο νεοσύστατος Αθλητικό-Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιδαίοι» διοργανώνουν για 7η συνεχόμενη χρονιά το διεθνές τουρνουά σκακιού «Ιδαίον Άνδρον» από σήμερα 17 έως τις 24 Αυγούστου. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ανωγείων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Φέτος το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε 3 γκρουπ δυναμικότητας, ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Α' γκρουπ καθώς θα πάρουν μέρος σπουδαίοι σκακιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι γκρανμαιτρ Χαλκιά, Καπνίση και Γρίβα, ο Ιταλός γκρανμαιτρ Νταβίντ Αλμπέρτο, αλλά και οι Πολωνοί μαιτρ Νασούτα και Νγκουγέν. Ξεχωριστή είναι και η παρουσία του Έλληνα διεθνή μαιτρ Σωτήρη Μαλικέντζου. Από εκεί και πέρα, πιστός στο ραντεβού του θα είναι και φέτος ο Μαυροβούνιος μαιτρ Ντούσαν Λέκτις, ο οποίος κάθε χρόνο παραδίδει και μαθήματα στους νεαρούς Ανωγειανούς σκακιστές.

Και φέτος θα υπάρξουν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις τόσο σκακιστικές (αγώνες επίδειξης γρήγορου σκακιού, τυφλού σκακιού, σκακιού σιμουλτανέ, σκακιστικών παρουσιάσεων κλπ.) όσο και πολιτιστικές (ανωγειανοί γάμοι).

Το διεθνές τουρνουά των Ανωγείων έχει γίνει γνωστό και συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές λόγω του ότι αποτελεί ουσιαστικά μία αθλητική γιορτή υψηλού επιπέδου.

Σχόλια