Αθλητισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά darts στο Ηράκλειο    

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η διάδοση των darts, τα οποία μπαίνουν δυναμικά στη ζωή των Κρητικών και ιδιαίτερα των Ηρακλειωτών. Τους τελευταίους δυόμισι μήνες μάλιστα πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά darts, το οποίο φιλοξενήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Iraklio Bowling Center με τη συμμετοχή 16 αθλητών.

Τα darts ουσιαστικά είναι τα γνωστά σε όλους μας βελάκια, τα οποία αποκτούν αθλητική υπόσταση και αποτελούν τη νέα τάση της εποχής. Ένα παιχνίδι που ξεκινά από πολύ παλιά έρχεται σήμερα να αποκτήσει αθλητική οντότητα. Μάλιστα οι τέσσερις πρώτοι νικητές του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο πήραν το εισιτήριο πρόκρισης στο «The Fourth Minotaur Tournament», το οποίο διεξάγεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Άγιο Νικόλαο με την παρουσία κορυφαίων αθλητών darts από όλη την Ελλάδα.

Νικητής στο 1ο τουρνουά του Ηρακλείου αναδείχτηκε ο Βασίλης Ρενιτάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε αήττητος την προσπάθειά του έχοντας ως απολογισμό τριάντα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 90 game υπέρ και 12 κατά. Συνολικά συγκέντρωσε 90 βαθμούς και ήταν με διαφορά πρώτος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ηρακλής Πακιουφάκης με 24 νίκες και 6 ήττες, ενώ συγκέντρωσε 78 βαθμούς. Τρίτος ήταν ο Θοδωρής Γεμενιτζής με απολογισμό 23 νίκες και 7 ήττες (76β.) και την τετράδα που προκρίνεται στο τουρνουά του Αγίου Νικολάου συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Καραγιωργάκης επίσης με 23 νίκες και 7 ήττες (76β.).

Οι συμμετέχοντες στους αγώνες του Ηρακλείου θα συναντηθούν ξανά στις 26 Αυγούστου οπότε και θα γίνουν οι απονομές, ενώ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και ένα εορταστικό τουρνουά με ανοικτή συμμετοχή για όποιον θέλει να δοκιμάσει την τύχη του με τα βελάκια.

Με γραπτή του δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο στυλοβάτης αυτής της προσπάθειας, ο Ηρακλής Πακιουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ όλους τους παίκτες που συμμετείχατε και στηρίξατε αυτή την προσπάθεια! Το σημαντικό είναι ότι όλοι μαζί φτιάξαμε μια ωραία παρέα και δείχνουμε έτοιμοι να κάνουμε κι άλλα με στόχο να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τα darts! Ευχαριστώ πολύ τον Μιχάλη Βλάσση για όσα έχει κάνει για εμάς! Μέσα από αυτό το τουρνουά θεωρώ ότι γίναμε όλοι καλύτεροι». Επίσης ευχαριστεί προσωπικά όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους συνέβαλαν οικονομικά στο να διεξαχθεί με επιτυχία το πρώτο τουρνουά darts στο Ηράκλειο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στη σελίδα του συλλόγου στο facebook: Φίλοι DARTS Ηρακλείου Κρήτης.

Η βαθμολογία του 1ου τουρνουά darts στο Ηράκλειο

Ρενιτάκης Βασίλης 90

Πακιουφάκης Ηρακλής 78

Γεμενιτζής Θεόδωρος 76

Καραγιωργάκης Κωνσταντίνος 76

Κωστάκης Αλέξης 76

Πολυλογίδης Χρήστος 74

Μαράκης Γιάννης 60

Καψάλης Μιχάλης 58

Αλεβιζάκης Κώστας 58

Δρακουλάκης Άγγελος 56

Σουβατζόγλου Γιώργος 54

Κανέλλης Βαγγέλης 52

Μπουσκούτας Δημήτρης 48

Οι Βολάς Αχιλλέας, Στεφανάκης Κωνσταντίνος και Αλεφαντινός Γεώργιος-Λάμπρος δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν μέρος παρότι δήλωσαν συμμετοχή.

Σχόλια