Αθλητισμός

Παρέμεινε στην Α’ Εθνική το σκάκι του ΟΦΗ  

Στην Α’ Εθνική κατηγορία παρέμεινε για 7η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα σκακιού του ΟΦΗ, η οποία τερμάτισε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 34 ομάδες.

Η ηρακλειώτικη ομάδα εξασφάλισε σχετικά εύκολα τον αρχικό της στόχο που ήταν η παραμονή (υποβιβάζονται οι 12 τελευταίες ομάδες) και από εκεί και μετά κυνήγησε ένα καλό πλασάρισμα, ωστόσο δεν κατάφερε να τερματίσει πάνω από την 7η θέση, στην οποία είχε τερματίσει και πέρυσι.

Σε κρίσιμα σημεία κάποια από τα ατού της ομάδας δε βρέθηκαν σε καλή μέρα κι έτσι ο ΟΦΗ ισοβάθμησε στις θέσεις 9-14, παίρνοντας τελικά την 13η θέση στην τελική βαθμολογία.

Το καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχε ο 16χρονος Νίκος Σερπετσιδάκης (με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες), ενώ πολύ καλά κράτησε την 1η σκακιέρα ο GM Ανδρέας Κελίρης (με 4 στα 7). Πολύ καλή απόδοση είχε ακόμη ο 19χρονος Μολδαβός Nikita Morozov (4,5 στα 7) που αγωνίστηκε στην 2η σκακιέρα, καθώς και ο 11χρονος Νίκος Καζάκος (5,5 στα 7) στη σκακιέρα Κ-12. Με την ομάδα του ΟΦΗ συμμετείχαν ακόμη οι Παναγιώτης Χριστοδούλου (3 στα 6), Κυριάκος Βλάχος (3,5 στα 6), Νίκος Παναγιωτάκος (1,5 στα 2), Zuzana Cibickova (3,5 στα 7), Εύα Σερπετσιδάκη (1,5 στα 7), Νεφέλη Ματθαιάκη (1 στα 7) και Γιώργος Καδιάνης (3,5 στα 7).

Ο14χρονος Γιάννης Κουβίδης, στο Διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας κέρδισε 70 μονάδες ΕΛΟ και πλησιάζει συνεχώς το 2000. Ο νεαρός σκακιστής νίκησε μεταξύ άλλων τον Ισλανδό Stefansson (2277) και ήρθε ισόπαλος με τον Αν. Βλάχο (2428), τη Γαλλίδα Delorme (2166) και τον Ρώσο Stukan (2153). Ελπιδοφόρα ήταν ακόμα και η εμφάνιση του 9χρονου σκακιστή του ΟΦΗ Γιώργου Τερζάκη, ο οποίος σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα επί ισχυρότερων αντιπάλων και πέτυχε απόδοση ΕΛΟ 1268 πολύ καλή για την ηλικία του.

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε κι αυτό το καλοκαίρι σκακιστικός αγώνας “σιμουλτανέ”, όπου ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Πρεδευτάκης αντιμετώπισε ταυτόχρονα 38 νεαρούς σκακιστές από σχολεία της πόλης. Η ευρεία συμμετοχή έδειξε και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει και στην πόλη μας για την ενασχόληση με το ευγενές αυτό πνευματικό άθλημα. Η διοργάνωση έγινε στα πλαίσια της Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην πλατεία Ελευθερίας και ήταν συνδιοργάνωση του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου και του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ.

Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για την περίοδο 2018-2019, αμέσως μετά το διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.  

Σχόλια