default-image

Πρώτος τίτλος για την Μπαρτσελόνα, ρεκόρ από τον Μέσι  

Αθλητισμός
Πρώτος τίτλος για την Μπαρτσελόνα, ρεκόρ από τον Μέσι  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα με τη νίκη της με 2-1 επί της Σεβίλλης στον τελικό του Σούπερ Καπ, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Μαρόκο και είχε αρκετό σασπένς με τους σεβιγιάνους να έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πέναλτι στο 89’, αλλά ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» στον Μπεν Γεντέρ.

Αυτό είναι το 13ο τρόπαιο των «Καταλανών» στο θεσμό, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι που έφτασε τους 33 τίτλους με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ξεπερνώντας τους 32 του Αντρές Ινιέστα.

Η Σεβίλλη, πάντως, ήταν αυτή που ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και μάλιστα προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με τον Μουριέλ να «αδειάζει» την άμυνα της Μπαρτσελόνα, να τροφοδοτεί τον Σαράμπια, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Αρχικά το γκολ δε μέτρησε καθώς ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία του οφσάιντ, όμως με τη χρήση του VAR, που μπαίνει στη ζωή και των Ισπανών, αποδείχτηκε η εγκυρότητα του γκολ.

Μετά το 30’ οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ανέβασαν ταχύτητα και στο 41’ έφεραν το ματς στα ίσα σε μία φάση διαρκείας. Ο Μέσι εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, χτύπησε στην πλάτη του Βάτσλικ, μετά ξανά στο δοκάρι και τελικά κατέληξε στα πόδια του Πικέ που την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Στη συνέχεια  οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές, όμως το γκολ πέτυχε η Μπαρτσελόνα με σουτ του Ντεμπελέ στο 78’. Η Σεβίλλη είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 89’ όταν ο Βιδάλ ανατράπηκε από τον Τερ Στέγκεν μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο τελευταίος, όμως διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας το πέναλτι του Μπεν Γεντέρ.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Αρτούρ (54’ Κουτίνιο), Ραφίνια (46’ Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (85’ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες.

Σεβίλλη: Βάτσλικ, Κιάερ, Γκόμεθ, Μερκάδο (84’ Μπεν Γεντέρ), Ρόκε Μέσα, Μπανέγα, Εσκουδέρο, Νάβας, Βάσκεθ, Σαράμπια (70’ Βιδάλ), Μουριέλ (60’ Σίλβα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News