default-image

Αυλαία στο Ευρωπαϊκό με Μαραθώνιο, Φιλιππίδη, Τσιάμη και σκυτάλες

Αθλητισμός
Αυλαία στο Ευρωπαϊκό με Μαραθώνιο, Φιλιππίδη, Τσιάμη και σκυτάλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία του 24ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βερολίνου με αρκετές ελληνικές συμμετοχές.

Η ημέρα ξεκινά με το μαραθώνιο ανδρών-γυναικών, όπου υπάρχουν αρκετές ελληνικές συμμετοχές. Στους άνδρες θέση εκκίνησης θα πάρουν οι Παναγιώτης Καραίσκος, Κώστας Γκελαούζος και Δήμος Μαγγίνας και στις γυναίκες η Ράνια Ρεμπούλη, Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Σόνια Τσεκίνη. Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών, που έχουν ως βασικό στόχο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και παράλληλα να συγκεντρώσουν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία σε ομαδικό επίπεδο.

Το απόγευμα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον τελικό του επί κοντώ, εκεί όπου ο Κώστας Φιλιππίδης θα προσπαθήσει να χαρίσει ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει τη διαδικασία του προκριματικού και πλέον ετοιμάζεται για μία ακόμη διάκριση.

Ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στον τελικό του τριπλούν με τον Δημήτρη Τσιάμη να επιδιώκει ένα καλό πλασάρισμα.

Οι ομάδες 4Χ100 μ. σε άνδρες και γυναίκες κυνηγούν τη διάκριση στη διοργάνωση. Οι Μάκης Στεργιούλης, Παναγιώτης Τριβυζάς, Λυκούργος Τσάκωνας, Γιάννης Νυφαντόπουλος και Κώστας Δουβαλίδης είναι οι πέντε διαθέσιμοι σπρίντερ της ομάδες και τελευταία στιγμή θα αποφασισθεί ποιοι θα πάρουν θέση εκκίνησης. Στις γυναίκες το σχήμα αναμένεται να αποτελείται από τις Γρηγορία Κεραμιδά, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ αναπληρωματική είναι η Κορίνα Πολίτη. Οι δύο ομάδες είναι δυνατές και αν γίνουν καλές αλλαγές είναι πιθανό να έρθει και η πρόκριση στους τελικούς. 

Αναλυτικά το σημερινό (12/8) πρόγραμμα:

09.05 Μαραθώνιος (Γ) Τελικός Πριβιλέτζιο, Ρεμπούλη, Τσεκίνη

11.00 Μαραθώνιος (Α) Τελικός Μαγγίνας, Καραίσκος, Γκελαούζος

20.10 Επί κοντώ (Α) Τελικός Φιλιππίδης

20.20 4Χ100 μ. (Γ) πρ. Ελλάδα

20.30 Σφυροβολία (Γ) Τελικός

20.40 4Χ100 μ. (Α) πρ. Ελλάδα

20.55 Τριπλούν (Α) Τελικός Τσιάμης

21.00 1.500 μ. (Γ) Τελικός

21.15 5.000 μ. (Γ) Τελικός

21.55 3.000 μ. στιπλ (Γ) Τελικός

22.20 4Χ100 μ. (Γ) Τελικός

22.35 4Χ100 μ. (Α) Τελικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News