Αθλητισμός

Τέταρτη θέση της Πλατανιώτη στο Ευρωπαϊκό και ένσταση της Ελλάδας

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του Σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης και έφτασε μία… ανάσα από τα μετάλλια κατακτώντας τελικά την 4η θέση. Μία θέση που δεν ικανοποίησε την ελληνική αποστολή, η οποία κατέθεσε ένσταση ζητώντας την εκ νέου αξιολόγηση των προγραμμάτων των αθλητριών.

Παρόλα αυτά πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας αθλήτριας, η οποία βαθμολογήθηκε με 87,5937 βαθμούς, που την έφεραν 4η, μπροστά και από την Ισπανίδα Ιρένε Χιμένο Μαρτίνεζ (5η με 87,5562 β.).

Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Σόλο πήρε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (93,4816), το ασημένιο η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο (91,3517) και το χάλκινο η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (90,2282).

Η ελληνική αποστολή, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, κατέθεσε ένσταση για την Ιταλίδα Τσερούτι, διότι δεν εκτέλεσε καθόλου τη μία από τις υποχρεωτικές ασκήσεις που όφειλε και είναι καθορισμένες στο Τεχνικό πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε στο επίσημο σάιτ της ΚΟΕ ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN Δημήτρης Διαθεσόπουλος «έπρεπε να της επιφέρει ποινή μηδενισμού στη συγκεκριμένη άσκηση και φυσικά αρκετά μικρότερη βαθμολογία (ένας από τους κριτές, μάλιστα το έκανε, αλλά ο διαιτητής έκανε τα στραβά μάτια). Κάτι που θα έδινε αμέσως το χάλκινο μετάλλιο στην Πλατανιώτη».

Η ένσταση απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό και εξετάζεται σε δεύτερο, αλλά σύμφωνα με τον κ. Διαθεσόπουλο, δύσκολα πλέον θα αλλάξουν τα πράγματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια