Με 13 σύλλογους το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚ, αυξήθηκαν οι ομάδες σε έφηβους και παίδες

Αθλητισμός
Με 13 σύλλογους το πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚ, αυξήθηκαν οι ομάδες σε έφηβους και παίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δυναμική φαίνεται ότι αποκτούν τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ, καθώς οι ομάδες που θα λάβουν μέρος έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα των ανδρών, όλα δείχνουν ότι θα είναι το πιο δυνατό των τελευταίων ετών, καθώς σ’ αυτό δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 13 ομάδες, ενώ και ο ΟΦΗ έκανε αίτημα να συμμετέχει η ομάδα νέων του συλλόγου άνευ συναγωνισμού. Εφόσον το αίτημα γίνει αποδεχτό, οι ομάδες θα γίνουν 14. Ηράκλειο, Εργοτέλης και Ηρόδοτος τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσαν σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών, όμως η... μοίρα τα έφερε έτσι και φέτος θα κοντράρουν τις δυνάμεις τους στο τοπικό πρωτάθλημα.

Εκτός από τις τρεις ηρακλειώτικες ιστορικές ομάδες, στο νέο πρωτάθλημα επιστρέφουν η Ιεράπετρα και ο Ανδρογέας, ενώ για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί από ανδρική ομάδα ο ΟΑΧ. Έτσι, τα Χανιά αποκτούν τέσσερις εκπροσώπους, μιας και ο ΑΟΚ Χανιά υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική στο Τοπικό, ο Κύδων θα διεκδικήσει και φέτος το πρωτάθλημα, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πάρει μέρος το Ακρωτήρι. Το Ρέθυμνο θα εκπροσωπήσει και φέτος η Ακαδημία, ενώ Πεδιάδα, ΑΣΗ Τηγανίτης και Μεσαρά συμπληρώνουν το “παζλ” του νέου πρωταθλήματος. Η Αναγέννηση τελικά αποφάσισε να μην κατεβάσει ανδρική ομάδα, όπως και η νεοσύστατη ομάδα του Χανιά BC.

Οι δεκατρείς ομάδες του πρωταθλήματος των ανδρών με αλφαβητική σειρά: Ακαδημία Ρεθύμνου, Ακρωτήρι, Ανδρογέας, ΑΟΚ Χανιά, ΑΣΗ Τηγανίτης, Εργοτέλης, Ηράκλειο, Ηρόδοτος, Ιεράπετρα, Κύδων, Μεσαρά, ΟΑΧ, Πεδιάδα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί η συμμετοχή των παραπάνω ομάδων από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΣΚ για να έχει ισχύ.

Στο πρωτάθλημα των γυναικών δήλωσαν συμμετοχή φέτος 4 ομάδες, καθώς ΟΑΧ και Αρκάδι θ’ αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία, ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση ομάδων στους έφηβους και τους παίδες. Πιο συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα των εφήβων δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 21 ομάδες (πέρυσι ήταν 16), ενώ στο αντίστοιχο των παίδων 31 ομάδες, έναντι 28 που πήραν μέρος την προηγούμενη σεζόν. Ακόμη και στις κορασίδες αυξήθηκε ο αριθμός των συλλόγων, καθώς συμμετοχή δήλωσαν 10 ομάδες αντί για 8 που ήταν πέρυσι. Στο πρωτάθλημα των νεανίδων, τέλος, θ’ αγωνιστούν 5 ομάδες.

Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν και δείχνουν ότι κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής “κλείδωσαν” στις 31 Ιουλίου και πλέον όλοι μετρούν αντίστροφα για την κλήρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News