Αθλητισμός

Στο Ευρωπαϊκό με Άννα Βασιλείου η σκυτάλη 4χ400μ.

Με τρεις ομάδες σκυταλοδρομίας θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, αφού μετά τις ομάδες 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών ήταν σειρά της ομάδας 4Χ400 μ. των γυναικών, να πάρει πρόσκληση για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν.

Η ελληνική ομάδα "κλείδωσε¨τη συμμετοχή της στους αγώνες του Βερολίνου με την παρουσία της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στη Στάρα Ζαγόρα, εκεί όπου οι Δέσποινα Μουρτά, Άννα Βασιλείου, Ευαγγελία Ζυγόρη και Ελπίδα Καρκαλάτου έκαναν την εμφάνιση που απαιτούνται προκειμένου η χώρα μας να βρεθεί στη 12η θέση της σχετικής λίστας και να δεχθεί πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί επάξια στη διοργάνωση από τις ομάδες σκυταλοδρομίας, οι οποίες δούλεψαν συστηματικά τα τελευταία χρόνια και κατάφεραν να φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Η ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών ειναι στην 12η θέση της σχετικής λίστας, ενώ μία θέση χαμηλότερα είναι η αντίστοιχη των γυναικών. Σε κάθε περίπτωση και τα τρία σχήματα αποτελούνται από αξιόλογες μονάδες και είναι ικανά να διεκδικήσουν συμμετοχή στον τελικό των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στην Ουγγαρία ο Αναστασάκης

Στην Ουγγαρία θα ταξιδέψει την Τετάρτη (25/7) ο Χανιώτης Μιχάλης Αναστασάκης με τον προπονητή του Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, αλλά και την Σταματία Σκαρβέλη.

Το γκρουπ θα παραμείνει στην πόλη Σζομπαθέλι έως τις 2 Αυγούστου, όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας του, πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Παράλληλα, οι ι δύο αθλητές της σφυροβολίας θα πραγματοποιήσουν τον τελευταίο τους αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε διοργάνωση που θα γίνει στην πόλη όπου θα διαμένουν, την Πέμπτη (26/7). Τόσο ο Αναστασάκης όσο και η Σκαρβέλη αγωνίστηκαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση.

Μάλιστα ο Αναστασάκης δείχνει πως στο Βερολίνο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια εμφάνιση ανάλογη του Άμστερνταμ, διοργάνωση στην οποία ήταν τέταρτος.

Με μαύρα περιβραχιόνια
Η συνάντηση Ελλάδα/Κύπρος ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 θα γίνει σήμερα και αύριο στη Λευκωσία.


Η χώρα μετέχει με πολυάριθμη αποστολή, που αποτελείται από αθλητές και αθλήτριες με ταλέντο και μέλλον, που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η εθνική μας ομάδα προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των δεκάδων ανθρώπων, που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή στην πυρκαγιά, που έπληξε περιοχές της Αττικής, θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια. Παράλληλα, και σε συνεννόηση με την κυπριακή ομοσπονδίας, πριν την έναρξη των αγώνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Σχόλια