Γρήγορη η Πεσιρίδου, οδεύει προς Βερολίνο η Άννα Βασιλείου με τη σκυτάλη  

Αθλητισμός
Γρήγορη η Πεσιρίδου, οδεύει προς Βερολίνο η Άννα Βασιλείου με τη σκυτάλη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με οχτώ χρυσά, εννέα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια θα επιστρέψει η χώρα μας από τη Στάρα Ζαγόρα, εκεί όπου σήμερα ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των αγώνων οι αθλητές και αθλήτριες μας κατέκτησαν 10 μετάλλια εκ των οποίων τα τρία ήταν χρυσά, τα έξι ασημένια και το ένα χάλκινο. Η συνολική παρουσία της ομάδας ήταν πολύ καλή, αφού εκείνοι που έχουν κλείσει θέση για Βερολίνο ή είναι κοντά σε αυτήν έδειξαν πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου για μεγάλο διάστημα στη θερινή σεζόν αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση και αγώνες με έντονο πόνο. Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου την τελευταία εβδομάδα και ύστερα από αγωγή που της έδωσε ο γιατρός της ομοσπονδίας Διονύσης Χίσσας φαίνεται να ξεπέρασε τους πόνους, γεγονός που της επέτρεψε να επιστρέψει στις γρήγορες κούρσες.

Η 26χρονη βελτίωσε σήμερα το φετινό της ρεκόρ, στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη Στάρα Ζαγόρα, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 13.04 (-0,6). Η Πεσιρίδου πριν λίγες εβδομάδες είχε πετύχει 13.08, ενώ πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται χρόνους κάτω από τα 13.00 και παράλληλα μια καλή πορεία στο Βερολίνο.

Εμφάνιση ...πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου φαίνεται πως έκανε η ομάδα 4Χ400 μ. των Γυναικών στο φινάλε του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Οι Ιωάννα Καρκαλάτου, Δέσποινα Μουρτά, Ευαγγελία Ζυγόρη και Αννα Βασιλείου τερμάτισαν δεύτερες σε 2.33.89 και έχοντας και το περσινό 2.32.80 φαίνεται πως δύσκολα θα μείνουν εκτός της πρώτης 12άδας στην Ευρώπη, που δίνει την πρόκριση για συμμετοχή στη διοργάνωση.

Στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έκανε καλή εμφάνιση αφού έστειλε το δίσκο στα 58,67 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και πλέον αναμένει την πρόσκληση για το Βερολίνο.

Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε στο 10αθλο ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, που συγκέντρωσε 7.336 βαθμούς και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο 20χρονος αθλητής στη δεύτερη ημέρα των αγώνων πέτυχε 15.43 στα 110 μ. εμπ., 35,55 μ. στη δισκοβολία, 5,00μ. στο επί κοντώ, 51,16 μ. στον ακοντισμό και 4.49.49 στα 1,500 μέτρα. O Σπυριδωνίδης ξεπέρασε τον εαυτό του στο ύψος, τα 110 μ. εμπ., το επί κοντώ, τον ακοντισμό και τα 1.500 μ. και έτσι βελτίωσε το 7.273 που είχε πετύχει στις 7 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη αγωνιστική βολή της θερινής σεζόν πάνω από τα 20,00 μ. πραγματοποίησε σήμερα ο Νικόλας Σκαρβέλης, που ήταν δεύτερος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με 20,12 μ., επίδοση που σημείωσε στην έκτη του βολή. Ο αθλητής μας είναι ένας από αυτούς που συγκεντρώνουν πιθανότητες συμμετοχής στο Βερολίνο, μέσω πρόσκλησής και παράλληλα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο Σκαρβέλης έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασία του λόγω τραυματισμού, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει και να δείξει πως είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη μεγαλύτερες βολές. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 20,61 μ. από το 2016.

Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν ο νικητής στα 110 μ. εμπ. με 13.63 σε μια κούρσα, όπου δεν είχε τον κατάλληλο συναγωνισμό για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Ο Δημήτης Τσιάμης πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του ένα ακόμη μετάλλιο από Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αφού ήταν πρώτος στον σημερινό αγώνα με 16,67 μ., σε μία ακόμη σταθερή του εμφάνιση στη σεζόν. Ο έμπειρος άλτης πλέον αναμένεται να είναι από εκείνους που θα αγωνιστούν στο Βερολίνο. Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος αγωνίστηκε για τη χώρα μας στο επί κοντώ και είχε καλύτερο άλμα στα 5,20 μέτρα, επίδοση που του έδωσε το ασημένιο μετάλλιο.

Το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. κατέκτησε ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος ήταν νικητής στον τελικό με 20.87 (1,5). Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη έκανε καλή κούρσα και κατάφερε να πάρει τη νίκη πάνω στο νήμα. Ο αθλητής νωρίτερα είχε πετύχει 21.15 στον προκριματικό. Στον τελικό των 200 μ. αγωνίστηκε και η Κορίνα Πολίτη, όπου κατέλαβε την έβδομη με 24.33. Η εξελίξιμη σπρίντερ τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό έτρεξε στον πρώτο διάδρομο.

Η Σταματία Σκαρβέλη μπορεί να ξεκίνησε την πορεία της ως σφαιροβόλος, ωστόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων μηνών δείχνουν πως η σφυροβολία είναι το αγώνισμα που της ταιριάζει. Η αθλήτρια πραγματοποίησε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση και με 68,48 μ. κατέλαβε την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παράλληλα η 23χρονη πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, πίσω από το 69,10 μ. που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε τα 1,80 μ. στο ύψος και στη συνέχεια απέτυχε στα 1,84 μ., ενώ στο 1,70 μ. έμεινε η Ιωάννα Ζάκκα. Στο μήκος η Λίλη Αλεξούλη είχε καλύτερο άλμα στα 6,23 μ., ενώ λίγο πιο πίσω έμεινε η Ελένη Κουτσαλιάρη με 6,03 μέτρα.

Πηγή: segas.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News