Φιλική λευκή ισοπαλία για ΑΕΚ και Ατρόμητο  

Αθλητισμός
Φιλική λευκή ισοπαλία για ΑΕΚ και Ατρόμητο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη, με δοκάρι και ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη (0-0), ενώ ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε σοβαρός, με καλά τρεξίματα ενόψει του αγώνα με την Μπρεστ. Ντεμπούτο για Μπογέ.

Συνήθως στις ισοπαλίες το κλισέ είναι ότι... έχασαν και οι δύο. Στην προκειμένη περίπτωση, πιθανότατα και οι δύο μπορούν να είναι ευχαριστημένοι. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σημαντικά βελτιωμένη, καθώς απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο και σε μια έδρα που παραδοσιακά την δυσκολεύει ήταν καλύτερη και δημιούργησε τις φάσεις που μπορούν να την κάνουν να πιστεύει ότι δικαιούταν τη νίκη. Από την άλλη, ο Ατρόμητος έδειξε σοβαρότητα, αλλά και καλό επίπεδο αγωνιστικότητας (ειδικά σε τρεξίματα) λίγο πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Μπρεστ...

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πήρε την κατοχή και προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ. Ωστόσο, όσο κυλούσε ο χρόνος η κατάσταση άλλαζε υπέρ της Ένωσης, η οποία μετά το πρώτο 15λεπτο επέβαλε τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, κατάφερε να βγάλει κάποιους συνδυασμούς στο γήπεδο, χάρη στην ποιότητα του Λιβάγια, τις καλές στιγμές των Αλμπάνη, Μπακασέτα, αλλά και την ποιοτική συμμετοχή του Λόπες επιθετικά, και τελικά έκλεισε το ημίχρονο με ένα δοκάρι, ένα χαμένο τετ α τετ και μια δυο ακόμη καλές στιγμές.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές μπορεί να κράτησαν τον ρυθμό πιο χαμηλά στα μεγαλύτερα διαστήματά του, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολλή. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή και δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες, όμως δεν τις αξιοποίησε, με αποτέλεσμα να μείνει για τρίτο φιλικό χωρίς γκολ. Πάντως, οι δύο προπονητές μέτρησαν και από μια απώλεια, καθώς τραυματίες από το παιχνίδι αποχώρησαν οι Σάκιτς και Τσιγκρίνσκι, με τον δεύτερο μάλιστα να αφήνει την Ένωση με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά του ματς.

Δοκάρι ο Λιβάγια, ευκαιρία ο Αλμπάνης...

Η πρώτη τελική του ματς έγινε στο 4' για τον Ατρόμητο, όταν ο Ενσικουλού δοκίμασε ένα πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Στο 12' ο Λιβάγια έκανε μια εξαιρετική ενέργεια και με μια εντυπωσιακή πάσα έβγαλε φάτσα με το τέρμα Μπακασέτα και Γιακουμάκη, όμως η φάση σταμάτησε με υπόδειξη για οφσάιντ.

Στο επόμενο λεπτό η Λιβάγια έκανε νέα ωραία πάσα στον Γιακουμάκη, αλλά ο Ρισβάνης πρόλαβε να κόψει πριν βγει τετ α τετ. Στο 23' ο Μούγιακιτς έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Οικονόμου. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν ο Αλμπάνης έκανε μια ωραία σέντρα από δεξιά, ο Λιβάγια έπιασε με τη μια το σουτ μέσα στην περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μίρκοβιτς!

Στο 34', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανούσος έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα ο Λόπες έκανε καλή προσπάθεια και σέντρα από αριστερά, όμως ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα στο πίσω δοκάρι. Στο 38' ο Μπακασέτας έκανε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 45' η ΑΕΚ είχε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία: ο Μπακασέτας έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Αλμπάνη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Μίρκοβιτς, όμως αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ξανά τις φάσεις, όχι το γκολ...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Κάναντι άλλαξε τα 8/11 της ενδεκάδας του, ενώ ο Ουζουνίδης από την πλευρά του αντικατέστησε μόνο τον Αλμπάνη με τον Χουλτ, ανεβάζοντας τον Λόπες στα εξτρέμ. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήρθε στο 55': Ο Λόπες έκανε ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα στο πίσω δοκάρι, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Καρασαλίδης έβαλε σωτήρια την προβολή.

Στο 62' ο Μπακασέτας εκτέλεσε επικίνδυνα ένα φάουλ, αλλά ο Γιακουμάκης στην καρδιά της περιοχής δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα ο Γαλανόπουλος δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 68' ο Λόπες εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Γιακουμάκης πήρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Στο 81' έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Στρούγγης βρέθηκε μόνος του στο πίσω δοκάρι, όμως δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά και να την γυρίσει στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ.

Στο επόμενο λεπτό ο Λιβάγια δοκίμασε ένα σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 88' η ΑΕΚ είχε μια νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γιαννούτσος βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Μπότο μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε ανενόχλητος, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι! Στο 90' ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μέγερι, αλλά κι αυτός πλάσαρε άουτ, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος, αφού την ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Κωστόπουλου στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Γαρουφαλιάς, Μάντσον, Μανούσος, Ενσικουλού, Μούγιακιτς, Κουλούρης. Β' ημίχρονο: Μέγερι, Βασιλακάκης, Μπρούνο, Σάκιτς (85' Ιμέρι), Καρασαλίδης, Μπουσούλασιτς, Ούμπιντες, Κωτσόπουλος, Ρισβάνης (81' Στρούγγης), Μανούσος (77' Νταβιώτης), Νάτσος.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας (61' Τσιντώρας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (61' Τσότσιτς), Οικονόμου (61' Τσιγκρίνσκι), Λόπες (86' Μπότος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (81' Γιαννούτσος), Αλμπάνης (46' Χουλτ), Λιβάγια (86' Γιούσης), Μπακασέτας, Γιακουμάκης (72' Μπογέ).

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News