default-image

Ραϊκόνεν: «Θέλω να συνεχίσω να οδηγώ το 2019 στη Formula 1»

Αθλητισμός
Ραϊκόνεν: «Θέλω να συνεχίσω να οδηγώ το 2019 στη Formula 1»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οδηγός της Ferrari ξεκαθάρισε, ότι επιθυμεί να συμμετάσχει και την επόμενη χρονιά στη Formula 1, αν και κανένας δεν γνωρίζει, σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του.

Μπορεί να θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι ο Ραϊκόνεν δεν θα ανήκει του χρόνου στην ομάδα της Ferrari, ωστόσο ο Φιλανδός δείχνει απολύτως ψύχραιμος απέναντι σε αυτές τις φήμες. Όπως δήλωσε μάλιστα στο περιθώριο του Γκραν Πρι Γερμανίας, «δεν γνωρίζω, τι θα κάνει η Ferrari. Το μόνο που γνωρίζω, είναι ότι θέλω να συνεχίσω να οδηγώ το 2019 στη Formula 1».

Το ερώτημα είναι βέβαια, πού; Οι εναλλακτικές του Iceman είναι λίγο – πολύ δεδομένες, με το σενάριο της συνεχώς βελτιούμενης Haas – Ferrari να κερδίζει έδαφος. Ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη μία εσωτερική μεταγραφή του Κίμι από τη Ferrari στην ομάδα της Alfa Romeo – Sauber, όπου θα καλύψει το κενό της μεταπήδησης του Λεκλέρκ στη Scuderia. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Ραϊκόνεν ξεκίνησε το 2001 στη Sauber την καριέρα του στη Formula 1, ενώ ο τιμ μάνατζερ της ιταλοελβετικής ομάδας, Μπέατ Τσέντερ, είναι στενός φίλος του.

Αν πάει όμως τελικά ο 39χρονος πιλότος σε μία άλλη ομάδα, τότε θα αντικαταστήσει εκεί τον Λεκλέρκ ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Ο 24χρονος δοκιμαστής οδηγός της Ferrari έτρεξε μάλιστα σήμερα Παρασκευή στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Γερμανίας στη θέση του Μάρκους Ερικσον με την ομάδα της Alfa Romeo – Sauber. Ο Τζιοβινάτσι είχε αντικαταστήσει πέρυσι στη Sauber τον Βερλάιν μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα επίδειξης. Ο Ιταλός είχε λάβει μέρος στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, όπου κατατάχθηκε 12ος και στη Σανγκάη της Κίνας, όπου εγκατέλειψε μετά από εμπλοκή σε δύο συγκρούσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News