default-image

Υπονοούμενα Κούγια για ΟΦΗ και Άρη  

Αθλητισμός
Υπονοούμενα Κούγια για ΟΦΗ και Άρη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία προκλητική συνέντευξη παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τόσο του ΟΦΗ όσο και του Άρη, των δύο ομάδων που πήραν το εισιτήριο ανόδου στη Σούπερ Λιγκ.

Ο κ. Κούγιας μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έσταξε… φαρμάκι αναφερόμενος σε ΟΦΗ και Άρη στο «Metropolis».

 Αρχικά σχολίασε την επιστολή του Γιώργου Βασιλειάδη και το τελεσίγραφο για τις 12 ομάδες  τονίζοντας: «Η μία δυσάρεστη έκπληξη διαδέχεται την άλλη. Τον χαρακτήρισα με σκληρότητα την τελευταία φορά αλλά θα πρέπει να προσθέσω για εκείνον το επίθετο «κυνικός». Γνωρίζει ότι ορισμένοι εκ των συναδέλφων μου ιδιοκτητών δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αντί να προσπαθήσει να βοηθήσει τις υγιείς ομάδες που έχουν κόσμο και σχεδόν εγγυημένους προϋπολογισμούς, εκείνος με έναν εντελώς κυνικό τρόπο και μάλιστα με την προτροπή να έχουμε... καλό καλοκαίρι, λέει ότι θέλει να γίνει το δικό του».

 Πώς γίνεται να παρουσιάζει τόσο διαφορετικά τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και τη χρηματοδότησή τους: «Μιλάει λες και είναι ο διευθύνων σύμβουλος μια εταιρίας. Λέει ότι αν τελικώς είστε περισσότεροι από 12, δεν βγαίνετε. Αν βάλουμε τα πράγματα κάτω, οικονομικά τα πράγματα είναι τα ίδια. Το μόνο που θα άλλαζε, είναι ότι αν μετονομαζόταν η Σούπερ Λιγκ, θα έπαιρναν τα χρήματα που δεν παίρνουν τώρα. Απλώς οι έξι αυτές ομάδες θα έπαιζαν το ρόλο της «Ιφιγένειας» για να κερδίσει ο Υπουργός τον Τρωϊκό Πόλεμο. Θα ανέβουν ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ. Όσες μείνουν, αν ανέβουν και δύο από αυτές. Οι ομάδες είναι δεκαέξι και δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα γίνουν δώδεκα αλλά οι έξι που θα πέσουν, θα έχουν χρήματα περισσότερα από τις άλλες. Στα επόμενα τρία χρόνια θα διαλύσουμε αλλά αυτό που μας σοκάρει είναι ο τρόπος. Όταν εύχεται καλό καλοκαίρι σε συναδέλφους μου που υπέφεραν είναι σαν να εύχεται καλό καλοκαίρι και καλή διάλυση. Πηγαίνουμε κατευθείαν στην καταστροφή».

Για το αν ψάχνει εναλλακτικές και τρόπους να καλύψει τους τηλεοπτικά άστεγους: «Καταρχήν αν εξαιρέσουμε ΟΦΗ και Άρη, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ιδιοκτήτες με αξιοπρέπεια. Είναι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει και χρηματοδοτήσει ομάδες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες ημέρες θα βρουν όλες οι ομάδες συμβόλαιο.

 Ο Ατρόμητος δεν έχει συμβόλαιο αλλά παίρνει αξιόλογους παίκτες όπως Κουλούρη και Μέγιερι και παίκτες αξιόλογους. Η Λαμία δεν έχει συμβόλαιο και παίρνει παίκτες, ο Απόλλων χωρίς συμβόλαιο έχει κάνει 15 μεταγραφές και ο Παναιτωλικός το ίδιο που απέκτησε έναν τόσο καλό τερματοφύλακα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News