Αθλητισμός

Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός, ζητά την τιμωρία της ΑΕΚ

Η διαμάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ καλά κρατεί για τη μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τις δύο πλευρές να οδηγούν τα πράγματα στα άκρα.

Έτσι μετά την προσφυγή της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός βγαίνει στην αντεπίθεση ζητώντας την τιμωρία της Ένωσης επειδή δημιουργεί πολεμικό κλίμα για τη μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport» οι Πειραιώτες κατέθεσαν προσφυγή την περασμένη Δευτέρα στην Επιτροπή Επίλυση Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ και ζητάει να επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους στην ΑΕΚ.

Η προσφυγή αναφέρει: «Δολίως υποκίνησε και υποκινεί με περισσότερες από μία πράξεις, όλως ενδεικτικά, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημοσιεύματα σε ελεγχόμενα από εκείνη έντυπα (διέγερση μίσους στον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου κατά του ποδοσφαιριστή μας), επιστολές, επιβολή δυσθεώρητων προστίμων εναντίον του, απέβλεπε στην υποκίνηση της παραβίασης του μεταξύ μας καταρτισθέντος από 15/5/2018 συμβολαίου. Επέλεξε, δε, να κλιμακώσει την προσπάθειά της αυτή μέσω της απειλής επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων και δυσθεώρητων αποζημιώσεων εις βάρος του ποδοσφαιριστή, ασκώντας την από 3/7/2018 προσφυγή της», τονίζουν στην προσφυγή τους οι «ερυθρόλευκοι».

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους προχωρούν στην κίνηση αυτή, στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν: «κάθε ομάδα ή πρόσωπο υποκείμενο στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, UEFA, FIFA, που ενεργεί με τρόπο που αποβλέπει στην υποκίνηση παραβίασης του συμβολαίου μεταξύ επαγγελματία και ομάδας, με σκοπό να διευκολύνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, θα τιμωρείται με τις αντίστοιχες ποινές που προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό ή από τους οικείους κανονισμούς...», αλλά και επειδή: «η αντίδικος ομάδα, και κατά προφανή παράβαση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ και εν γένει των ποδοσφαιρικών κανονισμών, επιδίδεται σε μία συνεχή προσπάθεια υποκίνησης παραβίασης του συμβολαίου μας με τον ποδοσφαιριστή Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο».

Σχόλια