default-image

Ρονάλντο: "Να γράψω ιστορία και να εκπλήξω τους πάντες παρά την ηλικία μου"

Αθλητισμός
Ρονάλντο: "Να γράψω ιστορία και να εκπλήξω τους πάντες παρά την ηλικία μου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αρκετά χαμογελαστός στην παρουσίασή του από τη Γιουβέντους, όμως στάθηκε αρκετές φορές στην ηλικία του. "Έχω κίνητρο, δεν ξέρω αν θα κερδίσω ξανά τη Χρυσή Μπάλα".

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στάθηκε αρκετές φορές στην ηλικία του κατά την παρουσίασή του από τη Γιουβέντους, επαναλαμβάνοντας ότι στοχεύει σε τίτλους με τον ιταλικό σύλλογο και πως του αρέσουν οι νέες προκλήσεις.

Ο 33χρονος Πορτογάλος εμφανίστηκε μπροστά σε δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο μετά από την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων και ρωτήθηκε τόσο για τους λόγους που επέλεξε τους "μπιανκονέρι" όσο και για τους στόχους του με τη νέα ομάδα του.

"Κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο η Γιουβέντους, οπότε ήταν μία εύκολη απόφαση. Ενδιαφέρον σύλλογος, με ενδιαφέροντες προπονητή και παίκτες. Πρώτα απ' όλα, η Γιουβέντους μου έδωσε μία υπέροχη ευκαιρία κι είμαι ευγνώμων. Μου έδωσε αξία σε μένα και στο ποδόσφαιρό μου. Μπορώ να δω ότι είναι ένας σύλλογος που μπορεί να έχει μεγάλες επιτυχίες, εγχώρια τρόπαια, ήταν στον τελικό Champions League. Είμαι υπερήφανος που ενδιαφέρθηκαν για μένα κι ελπίζω να δώσω τα πάντα στο γήπεδο και να την πάω λίγο πιο ψηλά".

"Προτιμώ να σκέφτομαι το τώρα. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, είμαι ακόμα σχετικά νέος και πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Από τη Σπόρτινγκ πήγα στο Μάντσεστερ, μετά στη Ρεάλ και τώρα στη Γιουβέντους. Ήταν ονειρεμένη καριέρα, που δεν μπορούσα να φανταστώ όταν άρχιζα τόσους τίτλους, τόσα ατομικά βραβεία. Νομίζω ότι αυτή η πρόκληση θα είναι όσο καλές ήταν και οι υπόλοιπες".

"Δεν είμαι λυπημένος (σ.σ. που έφυγε από τη Ρεάλ). Είμαι χαρούμενος γιατί είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Παίκτες της ηλικίας μου πηγαίνουν στο Κατάρ ή στην Κίνα, με όλον τον σεβασμό, ενώ το να έρχομαι σε τέτοια ομάδα σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό".

"Είμαι υπερήφανος με τον τρόπο που ήρθα εδώ. Μου δίνει κίνητρο για το μέλλον. Είμαι διαφορετικός από άλλους παίκτες που νομίζουν ότι η καριέρα τους τελείωσε στην ηλικία μου και θέλω να τους δείξω ότι είμαι διαφορετικός. Είναι συναισθηματική στιγμή για μένα και τον σύλλογο, επειδή δεν είμαι 23 αλλά 33".

"Είναι μία διαρκής πρόκληση, είναι πολύ ενδιαφέρουσα για μένα, επειδή δεν θέλω να είμαι παράδειγμα μόνο ως παίκτης αλλά και ως άνθρωπος. Θέλω να βοηθήσω τους νέους. Έχω 4ετές συμβόλαιο, θα είμαι αφοσιωμένος και θέλω να δουλέψω με τον σύλλογο κι ο σύλλογος με μένα για νέα τρόπαια".

"Τα εννέα χρόνια στη Ρεάλ ήταν υπέροχα, όμως τώρα πρέπει να εστιάσω στο νέο σπίτι μου. Έχω κίνητρο, είμαι αφοσιωμένος και ως συνήθως θα προσπαθήσω να δείξω ότι είμαι κορυφαίος παίκτης, μέσα από τις προπονήσεις μου. Γνωρίζετε τα στατιστικά μου, είμαι πολύ φιλόδοξος και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Πιστεύω στο ποδόσφαιρό μου, στους συμπαίκτες μου και πιστεύω στην επιτυχία. Είμαι πολύ ήρεμος και βέβαιος για τον εαυτό μου".

"Το Champions League είναι ένα τρόπαιο που όλοι οι σύλλογοι θέλουν να το κατακτήσουν. Όπως είπαμε με τον πρόεδρο, είναι ένα τρόπαιο που το θέλουμε, όπως και το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα βοηθήσω. Στο παρελθόν δεν μπορούσαν να νικήσουν, επειδή ακόμα και στον τελικό να φτάσεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα πράγματα θα πάνε φυσικά και θα δούμε τι θα συμβεί".

"ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΜΕΣΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ"

Σε ερώτηση για το αν η αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους της Γιουβέντους στο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League την προηγούμενη σεζόν έπαιξε ρόλο στην απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση, απάντησε: "Το stading ovation των φίλων της Γιουβέντους στο μεταξύ μας παιχνίδι είναι σημαντικό και βελτιώνει τις σχέσεις μου με τους φιλάθλους. Ελπίζω να τους ανταμείψω όταν παίξω γι' αυτούς και ευχαριστώ που ήρθαν στο αεροδρόμιο και σήμερα εδώ".

Στόχος του είναι να αγωνιστεί πρώτη φορά με τη νέα φανέλα στα φιλικά που θα δώσει η Γιουβέντους στις ΗΠΑ στις αρχές Αυγούστου, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει, λόγω μικρού αριθμού προπονήσεων: "Δεν έχουμε αποφασίσει πότε θα κάνω ντεμπούτο, αφού ακόμα δεν έχω γνωρίσει τον προπονητή. Θα αρχίσω προπόνηση στις 30 Ιουλίου και θα μου άρεσε να παίξω στις 2 Αυγούστου, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι".

Απαντώντας σε ερώτηση για την μονομαχία του με τον Λιονέλ Μέσι κι αν τη θέση του Αργεντινού στο σκοράρισμα θα πάρουν παίκτες όπως ο Μάουρο Ικάρντι ή ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, δεν θέλησε να σταθεί σε πρόσωπα: "Δεν βλέπω παίκτες ως αντιπάλους. Δεν ζω έτσι. Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, αυτή είναι η πρόκληση. Να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε. Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Όλοι μιλούν για την αντιπαλότητα με τον Μέσι, όμως όπως είναι φυσικό θα παίξουμε τον αγώνα μας και στο τέλος θα δούμε ποιος είναι ο καλύτερος".

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει να επιστρέψει στη Σπόρτινγκ όταν θα λήξει το συμβόλαιο στα 37 του, απάντησε: "Η Σπόρτινγκ είναι πάντα στην καρδιά μου, όμως δεν μπορώ να προσπεράσω τη Γιουβέντους. Φυσικά θέλω νέες επιτυχίες στη Γιουβέντους. Θέλω να γράψω ιστορία εδώ. Ελπίζω να εκπλήξω τους πάντες για ακόμα μία φορά".

Η ερώτηση για τη "Χρυσή Μπάλα" κι αν θα την κατακτήσει με τη φανέλα της Γιουβέντους, δήλωσε: "Δεν σκεφτόμουν ούτε ότι θα κερδίσω δύο ή τρεις 'Χρυσές Μπάλες', όμως τώρα δεν ξέρω. Ίσως να κατακτήσω κι άλλες. Τα πράγματα θα συμβούν φυσικά. Ήταν διαφορετικό όταν κέρδισα στη Γιουνάιτεντ, διαφορετκά στη Ρεάλ, ίσως κι εδώ".

Μία ερώτηση αφορούσε την επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι στην Ιταλία, έναν προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε και κέρδισε Champions League ο Ρονάλντο: "Δεν έχω μιλήσει με τον Κάρλο Αντσελότι ακόμη, όμως μου άρεσε που δουλέψαμε μαζί. Δεν δουλεύουμε πλέον μαζί, την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά ήταν μέρος της ζωής μου".

Δημοσιογράφος από το αραβικό "beIN Sports" ρώτησε για τις μονομαχίες του με τον Μαροκινό Μεχντί Μπενατιά, με τον οποίο πλέον θα είναι συμπαίκτης: "Παλέψαμε σκληρά και είναι σπουδαίος παίκτης και αμυντικός. Είχαμε κόντρες στο Champions League και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως αυτή είναι η δουλειά μας. Θα είναι ενδιαφέρον να παίξουμε μαζί".

Ολοκληρώνοντας, μίλησε για το πώς αισθάνεται ως άνθρωπος με τα νέα δεδομένα: "Αισθάνομαι πολύ καλά. Για μένα είναι νέα πρόκληση. Μου αρέσει η πρόκληση. Θα είναι δύσκολο, το ξέρω, όμως θα είμαι έτοιμος κι εγώ κι η Γιουβέντους. Η ηλικία δεν έχει σημασία, έχω κίνητρο, ενθουσιασμό και θα βάλω τα δυνατά μου. Ανυπομονώ να αρχίσει το πρωτάθλημα".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News