default-image

Μοιράζει πολλά λεφτά η FIFA σε Γαλλία και όχι μόνο

Αθλητισμός
Μοιράζει πολλά λεφτά η FIFA σε Γαλλία και όχι μόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζουν τα ποσά που θα μοιράσει η FIFA ως πριμ στις ομάδες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει προϋπολογίσει ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 340 εκ. ευρώ) για όλες τις ομάδες που μετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ποσό που είναι κατά 12% πάνω σε σχέση με αυτό που δόθηκε στο Μουντιάλ του 2014.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία αναμένεται να πάρει τη μερίδα του λέοντος καθώς κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο.

Πιο συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι θα πάρει πριμ περίπου 38 εκ. δολαρίων (32,5 εκ. ευρώ) για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ στα 28 εκ. δολάρια υπολογίζεται το πριμ που θα λάβει η δευτεραθλήτρια Κροατία.

Αρκετά είναι όμως τα χρήματα που θα δοθούν και στις ομάδες που συμπλήρωσαν την 4άδα. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται το ποσό των 24 εκ. δολαρίων για το τρίτο Βέλγιο και 22 εκ. δολάρια για την 4η Αγγλία.

Από εκεί και πέρα και οι 32 χώρες που πήραν μέρος στο Μουντιάλ θα λάβουν 1.500.000 δολάρια για την προετοιμασία τους.

Πριμ, όμως προβλέπεται και για τους 23 ποδοσφαιριστές της Γαλλίας καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Γαλλίας, Νοέλ λε Γκραέτ, είχε υποσχεθεί το 30% των πριμ της ομοσπονδίας θα διατεθούν στους διεθνείς ως επιβράβευση για την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ποδοσφαιριστής θα πάρει 500.000 ευρώ για τους κόπους του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News