default-image

Πανηγυρισμοί με επεισόδια και θανατηφόρα τροχαία στο Παρίσι

Αθλητισμός
Πανηγυρισμοί με επεισόδια και θανατηφόρα τροχαία στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Δεν είχε μόνο πανηγυρισμούς στα Ηλύσια Πεδία για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Γαλλία, αλλά και ξύλο ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικές δυνάμεις. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία.

Η Γαλλία από την Κυριακή (15/7) είναι στην κορυφή του κόσμου, καθώς στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μόσχα νίκησε με σκορ 4-2 την Κροατία.

Σε όλη την χώρα υπήρξαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί, ενώ στο Παρίσι και τα Ηλύσια Πεδία συγκεντρώθηκε χιλιάδες κόσμου. Ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν τα παρατράγουδα, καθώς δημιουργήθηκαν εστίες έντασης και βίας μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, με πολλά μαγαζιά να πληρώνουν το... μάρμαρο με σπασμένες βιτρίνες.

Στην πρωτεύουσα, περίπου τριάντα νεαροί εισέβαλαν περί τις 22.00 (23:00 ώρα Ελλάδας) στο Drugstore Publicis και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, πριν διαλυθούν από αστυνομικούς.

Οι σποραδικές αψιμαχίες συνεχίστηκαν ανάμεσα σε άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης και νεαρούς που δημιουργούσαν ζημιές, με εκσφενδονίσεις μπουκαλιών, ή καθισμάτων, εναντίον αστυνομικών που απαντούσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων αλλά και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους ταραξίες.

https://www.youtube.com/watch?v=eXADjpG6Vkc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Νωρίτερα, ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε χτύπημα με κράνος κατά τη διάρκεια χειροδικίας περί τις 21:10, κοντά στον χώρο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος, ανέφερε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Επεισόδια μικρής ή μεγάλης έκτασης σημειώθηκαν και στη Λιόν, τη Μασσαλία (τραυματίες δύο αστυνομικού - 10 προσαγωγές), τη Ρουέν, το Στρασβούργο και την Κορσική (ξύλο ανάμεσα σε Γάλλους και Κροάτες δίχως να αναφερθούν τραυματίες).

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ

Στο Ανεσί, ένας άνθρωπος 50 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι, όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανο. Τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανέπτυξε 110.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για τις εκδηλώσεις ενόψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου.

Πηγή: News247

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News