Διπρόσωπος και ηττημένος ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Διπρόσωπος και ηττημένος ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από την Έουπεν. Καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο παρά το 0-0, μπερδεμένος στο δεύτερο μέρος λόγω αλλαγής συστήματος με τρεις στόπερ και φουλ μπακ τους Πάρντο και Μασούρα.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Έουπεν. Λογικό είναι και εδώ που τα λέμε. Σε περίοδο προετοιμασίας βρίσκεται η ομάδα του Πειραιά και ο Πέδρο Μαρτίνς αν δεν κάνει τώρα τις δοκιμές του, πότε θα τις κάνει;

Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν με σκορ 3-2 από την βελγική ομάδα που είχε τερματίσει την περασμένη σεζόν στη 15η θέση του βελγικού πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας Ολυμπιακός – τσουνάμι που παρέσερνε τα πάντα στο διάβα του, αλλά δεν έβρισκε με τίποτα δίχτυα εξαιτίας του Βέλγου γκολκίπερ.

Στην επανάληψη όμως οι πολλές αλλαγές και κυρίως η αλλαγή συστήματος με τριάδα πάλι στην άμυνα προκάλεσε ένα βραχυκύκλωμα και η Έουπεν ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου στο Kehrweg Stadium, έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του Σωκράτη Σ. Κόκκαλη, που σκόρπισε θλίψη στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ 25ΛΕΠΤΟ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε σε σχηματισμό 4-2-3-1 τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Ομάρ (δεξιά), Σισέ, Νούκοβιτς και Τσιμίκα (αριστερά) στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη και Ανδρούτσο στα χαφ, τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο και τους Λάζαρο - Βρουσάι στα "φτερά".

Με μία λέξη το ξεκίνημα του ματς ήταν... καταιγιστικό. Έπαθαν πλάκα οι Βέλγοι με το ασφυκτικό πρέσινγκ των "ερυθρολεύκων". Ο Γκερέρο ήταν ο πρώτος αμυνόμενος, ακολουθούσαν οι Φορτούνης και Ανδρούτσος από τον άξονα, οι Βρουσάι και Λάζαρος επίσης από τα πλάγια και στο πρώτο 25λεπτο οι ποδοσφαιριστές του Μακελελέ είχαν βρει πολύ κακό μπελά.

Συν τοις άλλοις θα πρέπει να ανάψουν και μία λαμπάδα στο μπόι του Βαν Κρόμπριτζ, ο οποίος κατέβαζε τα ρολά σχεδόν ανά δύο-τρία λεπτά.

Ο Βέλγος γκολκίπερ είπε "όχι" σε προσπάθειες των Γκερέρο (4', 13'), Λάζαρου (8', 14'), Μπουχαλάκη (15', 18'), Φορτούνη (36') και Τσιμίκα (45'+1').

ΤΟ... ΨΕΥΤΟΔΟΚΑΡΙ ΤΗΣ ΕΟΥΠΕΝ

Η Έουπεν άρχισε να ξεμυτάει μετά το 25'. Εντάξει, είχε και ένα δοκάρι η βελγική ομάδα στο 23' με τον Γκαρσία, αλλά περισσότερο ήταν απόρροια μίας κακής εκτίμησης του Γιαννιώτη που ήθελε να μπλοκάρει την μπάλα σε ένα χαλαρό χτύπημα φάουλ, του έφυγε από τα χέρια και βρήκε στο δοκάρι.

Οι Βέλγοι είχαν τη διπλή χαμένη ευκαιρία στο 25ο λεπτό με τους Πογιέ και Μιλίσεβιτς που απέκρουσε ο Γιαννιώτης, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου είχε ρόλο κομπάρσου.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΓΚΕΡΕΡΟ

Πάλι γκολ ο Γκερέρο. Αυτή τη φορά δεν του το έδωσε κάποιος συμπαίκτης του στο "πιάτο", αλλά το έφτιαξε μόνος του με την ντρίμπλα στον προσωπικό του αντίπαλο και το ξερό – δίχως να το σκεφτεί – σουτ στην εστία του Νιασέ στο 48'. Ο Ισπανός σημείωσε γκολ και στο τέταρτο φιλικό!

Δείχνει να είναι σε μία κατάσταση που του πάνε όλα πρίμα, που του βγαίνουν οι φάσεις και κυρίως βρίσκει δίχτυα. Αυτή είναι η τροφή του επιθετικού: Το γκολ!

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ... 3-2

Κόντρα στη ροή του ματς οι Βέλγοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Πογιέ στο 61' και κάπου εκεί ο Μαρτίνς προχώρησε στις προγραμματισμένες του αλλαγές, βάζοντας πίσω τριάδα τους Νικολάου, Ένγκελς και Μιράντα, ενώ είχε τους Πάρντο και Μασούρα να παίζουν όλη την δεξιά και αριστερή πλευρά (έμοιαζε με 3-4-3). Οι Ρομαό και Καμαρά ήταν τα δύο χαφ, ενώ οι Μάριν και Φετφατζίδης πίσω από τον Τζούρτζεβιτς.

Πολύ μπέρδεμα και η Έουπεν το εκμεταλλεύτηκε αυτό, φτάνοντας τελικά στην επίτευξη δύο τερμάτων με τον Αμανί (78') και με το πέναλτι που το έδειξε ο διαιτητής μέσω... VAR (χέρι του Ένγκελς σε προσπάθεια του Τογιοκάβα) και ευστόχησε ο Πογιέ στο 84'.

Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει με πέναλτι του Τζούρτζεβιτς στο 91', ενώ η Εουπεν λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ όταν σε χτύπημα φάουλ του Γκαρσία η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Αυτό που είδαμε στο πρώτο 25λεπτο ήταν απέναντι στην Έουπεν που μπορεί να μην είναι κάποιο μεγαθήριο, αλλά συμμετέχει στην Α' Εθνική του Βελγίου, ήταν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που γίνεται στην προετοιμασία.

Πολύ τρέξιμο, πίεση στα 3/4 του γηπέδου και ένα σωρό παίκτες από τη μεσαία γραμμή και μπροστά που θύμιζαν κάτι από... μοτεράκια!

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΩΣ ΤΟ 60'

Ποιον να πρωτοξεχωρίσεις; Τον Γκερέρο που δεν σταματάει να τρέχει; Τον Φορτούνη που δεν κάθισε στιγμή; Τους Λάζαρο και Βρουσάι; Τον Ανδρούτσο που πρέπει ακόμη να... τρέχει;

Στην άμυνα ο Σισέ αν εξαιρεθεί μία επιπολαιότητά του προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν αλάνθαστος. Ο δε Βούκοβιτς ήταν η ήρεμη δύναμη της άμυνας. Οι Τσιμίκας και ο Ομάρ όργωναν τις πλευρές τους.

Είχαν βρει κακό μπελά οι Βέλγοι και η ουσία είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έτριβε τα χέρια του με όλα όσα έβλεπε.

Μόλις όμως έγιναν οι αλλαγές στο τελευταίο μισάωρο, κάπου εκεί είδαμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό.

Έναν Ολυμπιακό να ψάχνεται και να μην μπορεί ακόμη να εφαρμόσει το νέο σύστημα που προσπαθεί να περάσει ο Μαρτίνς με την τριάδα στην άμυνα...

ΕΟΥΠΕΝ (Κλοντ Μακελελέ): Βαν Κρόμπριζ (46' Νιας), Κεϊτά, Μουλουμπά, Σοέρτε (62' Μενγκά), Λουίς Γκαρθία, Μπλοντέλ, Μολίνα (62' Αμανί), Οκάνσι (70' Ντιανέ), Γιάγκαν (62' Τογιοκάβα), Πογιέ, Μιλίσεβιτς (74' Λορέν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης (75' Σκαφίδας), Ελαμπντελαουί (62' Μασούρας), Σισέ (46' Ρόντερικ), Βούκοβιτς (62' Ένχελς), Τσιμίκας (62' Νικολάου), Μπουχαλάκης (62' Ρομαό), Ανδρούτσος (62' Καμαρά), Φορτούνης (62' Μάριν), Χριστοδουλόπουλος (62' Φετφατζίδης), Βρουσάι (46' Πάρντο), Γκερέρο (62' Τζούρτζεβιτς).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News