Άνετη φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Τεσέντερλο

Αθλητισμός
Άνετη φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Τεσέντερλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τη Τεσέντερλο σε φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας χάρη στα γκολ των Πάρντο, Φετφατζίδη και Γκερέρο. Ξεχώρισαν Ποντένσε, Μασούρας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και δέκα λεπτά μετά την έναρξή του είχε διπλό δοκάρι με τον Μάρκο Μάριν. Το δεξί σουτ του Γερμανία έξω από την περιοχή βρήκε πρώτα το δεξί δοκάρι και μετά το αριστερό.

Στο 22' οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ με τον Φελίπε Πάρντο. Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς πλάσαρε με το δεξί έπειτα από επέμβαση του τερματοφύλακα της σε σουτ του Μαντί Καμαρά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, στρώθηκε στον Κολομβιανού, του οποίου το δεξί πλασέ κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, ξεκίνησε τις αλλαγές προσώπων από το 33'. Άλλωστε, ακολουθεί για τον Ολυμπιακό κι άλλο φιλικό σε λιγότερο από 24 ώρες. Συγκεκριμένα, στις 14:00 την Κυριακή αντιμετωπίζει την Έουπεν.

Ο νεοαποκτηθείς, Ντανιέλ Ποντένσε, επιχείρησε το σουτ λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 38ο λεπτό ο Δημήτρης Μάνος έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Τεσέντερλο απέκρουσε. Ίδια ήταν η αντίδρασή του και στο σουτ του Ποντένσε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου, ο Μάνος έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Φετφατζίδη, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ.

Στο 54', ο Ολυμπιακός έφθασε στο δεύτερο γκολ. Έπειτα από την πολύ ωραία συνεργασία του Φετφατζίδη με τον Ποντένσε από τα δεξιά, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό από κοντά και σκόραρε για το 2-0.

Ύστερα από δέκα λεπτά (64'), οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν διπλή ευκαιρία με τον Γιάγκος Βούκοβιτς. Στο 70ό, Χριστοδουλόπουλος και Φορτούνης συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Γκερέρο από γύρισμα του δευτέρου με το εξωτερικό, αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο και κατέληξε άουτ.

Στο 75', νέο δοκάρι για την ομάδα του Πειραιά.  Ο Βρουσάι πάτησε υπέροχα τη μπάλα για τον Φορτούνη, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

Το τρίτο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 77ο λεπτό από τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Ο Ισπανός φορ του Ολυμπιακού πήρε πολύ όμορφα τη μπάλα, άνοιξε τον διασκελισμό του, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Τεσέντερλο και πλάσαρε εύστοχα.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΠΟΝΤΕΝΣΕ, ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Καθώς, η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής αξίζει να σταθούμε στην εμφάνιση σε ατομικό επίπεδο. Ο Γιάννης Μασούρας έδειξε ορεξάτος. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε και στις δύο πλευρές.

Ορεξάτος έδειξε κι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ δεν έχει παρά λίγες ημέρες στη νέα του ομάδα, ωστόσο έδειξε κάποια δείγματα γραφής. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί 10-15 ημέρες τόσο από πλευράς φυσικής κατάστασης όσο και προσαρμοστικότητας για να είναι έτοιμος, αλλά άφησε στον αγωνιστικό χώρο κάποια δείγματα.

ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΜΑΝΟΣ

Ο Δημήτρης Μάνος μπορεί να μη σκόραρε, αλλά το κυνήγησε. Γι' άλλο ένα φιλικό ματς, έβγαλε διάθεση κι άφησε θετικά στοιχεία.

Ο επιθετικός ήλθε από τη Football League και καλείται με το "καλημέρα" να "κολυμπήσει στα βαθιά". Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη, εάν θα καταφέρει να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ωστόσο, ο ίδιος δείχνει ότι έχει τη διάθεση ν' αρπάξει την ευκαιρία που του δίδεται από τα "μαλλιά".

ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ

Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς ήταν άστοχος στο διάστημα που αγωνίστηκε. Είχες τις ευκαιρίες τόσο στο 19ο, όσο και στο 26ο λεπτό.

Στην πρώτη περίπτωση, πήρε τη μπάλα στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Στη δεύτερη η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ, Μπρούγκμανς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης (71' Σκαφίδας), Μασούρας (60' Μιράντα), Ένγκελς (60' Σισέ), Ευαγγέλου (32' Ανδρούτσος - 60' Ομάρ), Νικολάου (60' Βούκοβιτς), Ρομαό (60' Τσιμίκας) , Καμαρά (60' Μπουχαλάκης), Μάριν (60' Φορτούνης), Πάρντο (32' Μάνος - 60' Γκερέρο), Φετφατζίδης (60' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (32' Ποντένσε - 60' Χριστοδουλόπουλος).

Τα υπόλοιπα φιλικά του Ολυμπιακού σε Βέλγιο και Ολλανδία:

15/7 - 14:00: Έουπεν - Ολυμπιακός (Kehrweg Stadium)

18/7 - 19:30: Σεντ Τρούιντεν - Ολυμπιακός (Beringen)

21/7 - 18:00: Γκενκ - Ολυμπιακός (Luminus Arena)

24/7 - 20:00: Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός (Uden)

26/7 - 19:00: Γκεζτέπε - Ολυμπιακός (Arnhem)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News