default-image

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της FIAT για τη μεταγραφή του Ρονάλντο

Αθλητισμός
Σε απεργία οι εργαζόμενοι της FIAT για τη μεταγραφή του Ρονάλντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στη FIAT μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους και τις φημολογίες που θέλουν την αυτοκινητοβιομηχανία να συνεισφέρει οικονομικά για την απόκτηση του Πορτογάλου άσου.

Οι οπαδοί της Γιουβέντους πανηγυρίζουν, ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο και για τους υπαλλήλους της FIAT, οι οποίοι βλέπουν το μισθό τους να πέφτει, όμως η εταιρία που δουλεύουν σπατάλησε ένα σορό λεφτά για τη μεταγραφή του Ρονάλντο.

Μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής: «Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να κάνουν μεγάλες οικονομικές θυσίες και η εταιρεία να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή. Μας έχουν πει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ισορροπία, περιμένοντας για νέα μοντέλα που ποτέ δεν έρχονται.

Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν το ζωνάρι όλο και περισσότερο, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα για έναν μόνο εργαζόμενο.

Είναι δίκαιο; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να βγάζει εκατομμύρια, όταν χιλιάδες οικογένειες δεν τα βγάζουν πέρα στα μέσα ενός μήνα;

Είμαστε όλοι εργαζόμενοι του ίδιου ιδιοκτήτη, αλλά αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της FIAT έχουν δημιουργήσει την περιουσία της εταιρείας για τουλάχιστον τρεις γενιές, αλλά ως αντάλλαγμα έχουν λάβει μια ζωή από μιζέρια.

Η εταιρεία θα έπρεπε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων, που θα εγγυηθούν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων, παρά να εμπλουτίσει τον έναν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, απεργούμε από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Τρίτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News