default-image

Χάλκινο μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ για τον Μουζενίδη  

Αθλητισμός
Χάλκινο μετάλλιο με πανελλήνιο ρεκόρ για τον Μουζενίδη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Τάμπερε για την Ελλάδα καθώς ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με Πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ στην τρίτη του βολή πέτυχε 21,07 μ. και έγινε ο πρώτος έφηβος Έλληνας, που σπάει το φράγμα των 21,00 μέτρα.  Ο ταλαντούχος αθλητής άφησε στην ιστορία, το δικό του 20,70 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, στα Τρίκαλα στις 17 Ιουνίου 2018.

Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 20,59 μ., 21,07 μ. 20.84 μ. και έκλεισε την προσπάθεια του με δύο άκυρες βολές.  Ο τελικός στη σφαιροβολία ήταν συγκλονιστικός με τον Νοτιοαφρικανό Κίλι Μπλίγκαουντ να παίρνει τελικά τη νίκη με 22,07 μ. στην πέμπτη του βολή, με την οποία απάντησε στο 22,06 μ. του Αμερικανού Αντριαν Πίπερι, που τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση.

«Είμαι χαρούμενος με το μετάλλιο. Ήρθα με την έκτη επίδοση, όμως, ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ για το μετάλλιο. Ευχαριστώ το Θεό για αυτό που πέτυχα σήμερα. Φέτος είχα μια φανταστική σεζόν και ήρθα εδώ και πέτυχα ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ. Κατάφερα να κάνω την κορύφωση μου στην σπουδαιότερη διοργάνωση στη σεζόν», ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News