Βασιλειάδης: «Ελπίζω ότι θα περάσει η αναδιάρθρωση»  

Αθλητισμός
Βασιλειάδης: «Ελπίζω ότι θα περάσει η αναδιάρθρωση»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε όλα απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας, στα επεισόδια που δημιουργούνται στα γήπεδα, αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαιτησία στο μπάσκετ.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του LG AegeanBall Festival στη Σύρο αναφέροντας τα εξής:

Για την πρόταση αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λίγκας: «Ελπίζω ότι θα περάσει. Ελπίζω ότι υπάρχει η ελάχιστη λογική να φτιάξουμε ένα βιώσιμο πρότζεκτ. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια προβλήματα, οικονομικά καταρρέει, το βλέπουμε σε όλες τις ομάδες πλέον. Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους πλέον».

Για την αλλαγή στη νομοθεσία για τα επεισόδια: «Είμαστε κατά των φυλακίσεων κλπ. Δεν λύνονται έτσι αυτά τα προβλήματα. Θα αλλάξουμε το νομικό πλαίσιο ως προς το ότι θα επιβάλλεται η μη είσοδος στους χώρους σε όποιον συλλαμβάνεται για επεισόδια. Τα παιδιά αυτά με το λάθος τρόπο αγαπάνε την ομάδα τους, το εκφράζουν με λάθος τρόπο την αγάπη τους για την ομάδα τους. Δεν θέλουμε να τους φυλακίσουμε, θέλουμε να τους στερήσουμε αυτό που αγαπάνε και έτσι θα συνετιστούν. Είναι πολλές παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε μαζί με την UEFA. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Δεν μας λείπουν οι νόμοι, αλλά το θέμα είναι να μπορέσουμε να τους υλοποιήσουμε. Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και τρία χρόνια αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για την πιθανότητα αλλαγών σχετικών με τη διαιτησία στο μπάσκετ: «Δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε αυτό. Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με την ομοσπονδία και τη λίγκα. Όποια θεσμική παρέμβαση χρειάζεται να γίνει, σε διαβούλευση με του φορείς του μπάσκετ θα γίνει. Ταλαιπωρηθήκαμε τον τελευταίο καιρό με διαιτησία κλπ. Με χαμηλούς τόνους και διάθεση να βρεθεί λύση θα τη βρούμε».

Για το LG AegeanBall Festival: «Έχουμε αγκαλιάσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις που φέρνουν τον κόσμο κοντά στο άθλημα και κυρίως την προσπάθεια του Πριντεζη. Δεν είναι μόνο αυτό το τουρνουά. Οι Έλληνες μπασκετμπολίστες βοηθούν με τον δικό τους τρόπο την κοινωνία. Το κορυφαίο τουρνουά είναι εδώ».

Για το γήπεδο της Σύρου: «Το είχαμε δει από πέρυσι το θέμα με το γήπεδο. Η Σύρος είναι η μοναδική πρωτεύουσα που δεν είχε εγκατάσταση. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογραφούν τα συμβόλαια για εγκαταστάσεις στίβου. Κρατάμε ακόμα χαμηλά τη μπάλα και εξαγγέλλουμε αυτά που θέλουμε. Η προσπάθεια είναι μεγάλη».

Για την προβολή του πρωταθλήματος από την ΕΡΤ: «Ήταν πολύ μεγάλη κίνηση της ΕΡΤ να πάρει το πρωτάθλημα. Τα αθλήματα ξαναμπήκαν στο σπίτι του Έλληνα δωρεάν. Το μπάσκετ το αγάπησε ο κόσμος, ζήσαμε στιγμές προηγούμενων δεκαετιών. Είχε χαθεί αυτό και το κερδίσαμε. Και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το πρωτάθλημα θα μείνει στην ΕΡΤ για αρκετά χρόνια ακόμα».

Για το αν θα πάρει η Αγγλία το Μουντιάλ: «Είμαστε με αυτούς που φτιάξανε το προϊόν. Έχει μια καλή ομάδα η Αγγλία και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Μουντιάλ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News