Μητέρα Χάνεϊκατ: «Το γιο μου τον σκότωσε η αστυνομία»

Μπάσκετ
Μητέρα Χάνεϊκατ: «Το γιο μου τον σκότωσε η αστυνομία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα διάσταση στην υπόθεση του Τάιλερ Χάνεϊκατ δίνει η μητέρα του Αμερικανού σε συνέντευξη που παραχώρησε, καθώς κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία της Αστυνομίας και όχι για αυτοκτονία.

Ολοένα και αυξάνονται οι πληροφορίες και οι διχογνωμίες αναφορικά με την υπόθεση του Τάιλερ Χάνεϊκατ, αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους έχασε τη ζωή του.

Η επίσημη θέση της Αστυνομίας έκανε λόγο για ξεκάθαρα σημάδια αυτοκτονίας του Αμερικανού, ωστόσο η μητέρα του εκλιπόντος παραχώρησε συνέντευξη στο «sport5.co.il», μέσω της οποίας ισχυρίζεται ανοιχτά ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία από τους αστυνομικούς και όχι για αυτοκτονία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα έχει δηλώσει η μητέρα, ο Χάνεϊκατ είχε πέσει σε κατάθλιψη, κυρίως λόγω της απροθυμίας του να γυρίσει στη Ρωσία και όταν ο ατζέντης του, του διεμήνυσε ότι θα έπρεπε να γυρίσει πίσω στη Ρωσία.

«Ήθελε να επιστρέψει στο NBA και είχε συμφωνήσει να παίξει με την Οκλαχόμα στο Summer League. Ωστόσο, έκανε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πρόβλημα στο γόνατο. Αυτό τον απογοήτευσε. Δεν ήθελε να είναι στη Ρωσία, μου έλεγε ότι δεν του αρέσει το κρύο και ότι εκεί ήταν πολύ σκοτεινά.

Σχεδίαζε να ζητήσει βοήθεια εκείνη τη μέρα, αλλά τότε άρχισε να είναι πολύ αναστατωμένος και δεν μπορούσα να τον καταλάβω. Του είπα ότι αν ενεργούσε επιθετικά, θα έπρεπε να καλέσω την Αστυνομία. Πήγε στη Ρωσία και επέστρεψε ένα άτομο που δεν γνώριζα, ήταν πολύ επιθετικός, φοβόμουν για τον εαυτό μου, αλλά περισσότερο φοβόμουν για εκείνον, έτσι κάλεσα την Αστυνομία και αυτοί ήρθαν και σκότωσαν το παιδί μου.

Προσπάθησαν να μου πουν ότι αυτοκτόνησε. Ήταν σε κατάθλιψη, αλλά μου είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα πλήγωνε τον εαυτό μου, γιατί ήξερε ότι θα πλήγωνε εμένα. Αυτό μου το είχε υποσχεθεί.

Του είχα ζητήσει να λάβει θεραπεία, γιατί άρχισε να λέει παράλογα πράγματα. Ήταν σε ψυχολογική κατάρρευση. Ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν καταλάβαινε τι. Το προηγούμενο βράδυ μου ζήτησε να μείνω μαζί του στο κρεβάτι και μου κρατούσε το χέρι. Μου είπε: “Μαμά, υποσχέσου μου ότι θα με προσέχεις”. Δεν τους πυροβόλησε, απλά πυροβόλησε στον αέρα από το παράθυρο. Σε καμία περίπτωση προς το μέρος τους και αυτό επειδή ήταν σε πανικό και πολύ φοβισμένος.

Δεν ήταν μια υπόθεση και προσπάθεια να ηρεμήσουν την κατάσταση. Η αστυνομία κινητοποίησε 30 οχήματα και έβγαλε τρία ελικόπτερα. Όλα αυτά για ένα φοβισμένο παιδί. Του είπαν να μου πει ότι όλα ήταν εντάξει. Η Αστυνομία δεν τον άφησε να φύγει, αλλά δεν μου έδιναν το τηλέφωνο. Δεν μου επέτρεψαν να τον δω.

Είναι ένα αρκετά μεγάλο σπίτι και μετά αφού όλα τέλειωσαν, είδα παντού αίματα. Αυτοκτόνησε... Όταν αυτοκτονείς συνήθως σκοτώνεσαι απευθείας, δεν πας από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ακόμα και αν αυτοκτόνησε, η Αστυνομία απλά κλείδωσε το σπίτι για ώρες και μπήκε μέσα πολύ αργότερα. Φαντάζομαι πόσο υπέφερε. Πιστεύω ότι ένας από τους αστυνομικούς τον πυροβόλησε σημαδεύοντας το παράθυρο.

Όταν έβγαλαν το σώμα τους έξω, τους ικέτευσαν να με αφήσουν να το δω. Μου είπαν όμως ότι δεν θέλω να τον δω έτσι. Έτσι, δεν ξέρω καν ποιο μέρος του σώματός του πυροβολήθηκε. Πήγε από την ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο σε μια προσπάθεια να αμυνθεί, καθώς αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Έβαλε τα έπιπλα για να προστατευθεί. Μου λένε ότι θα τους πάρει και 10 μήνες να ολοκληρώσουν την έρευνα. Αύριο έχει προγραμματιστεί η νεκροψία, αλλά πώς μπορώ να τους εμπιστευθώ ότι μου λένε την αλήθεια;».

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News