default-image

Στα ημιτελικά η Γαλλία, νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη  

Αθλητισμός
Στα ημιτελικά η Γαλλία, νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίθηκε η Γαλλία καθώς επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» μπορεί να πει κανείς ότι ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Ουρουγουάης και η πρόκριση είχε την υπογραφή του Γκριεζμάν καθώς με δική του σέντρα ο Βαράν πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στο 40’, ενώ ο Γάλλος άσος σκόραρε στο 61’ για το 2-0 χάρης και στο τραγικό υπολογισμό του Μουσλέρα.

Η Ουρουγουάη ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, καταφέρνοντας μάλιστα από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο να πατήσει δύο φορές με αξιώσεις την περιοχή της Γαλλίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά.Η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι ήταν για τη σελέστε. Στο 14’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τορέιρα, ο Γοδίν έκανε την κεφαλιά με τον Μπιτενκούρ να προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας και τον Γιορίς να βγαίνει και να απομακρύνει.

Η… απάντηση της Γαλλίας ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Ο Ζιρού έκανε την κεφαλιά βρίσκοντας τον Εμπαπέ ολομόναχο μέσα στην μικρή περιοχή. Ωστόσο ο 19χρονος φάνηκε… χαμένος με τη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά που δοκίμασε να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Μουσλέρα. Μετά από αυτή τη φάση ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε απελπιστικά. Οι δύο αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώνονταν και το πρώτο ημίχρονο κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση. Όλα έδειχναν πως Γαλλία και Ουρουγουάη θα οδηγούνταν στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα. Αυτό ωστόσο άλλαξε στο 40’. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, έκανε το γέμισμα στην περιοχή των Ουρουγουανών, με τον Βαράν να πετάγεται και με πολύ όμορφη κεφαλιά να νικά τον Μουσλέρα και να ανοίγει το σκορ (1-0).

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες που προσπάθησαν να βρουν άμεσα απάντηση και το τέλος του πρώτου μέρους να μην τους βρει να κυνηγούν τους τρικολόρ. Έτσι στο 44’ ο Κάσερες έκανε την κεφαλιά, με τον Γιορίς να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία και να πραγματοποιεί πιθανότατα την καλύτερη επέμβαση της διοργάνωσης. Στη συνέχεια ο Γοδίν πήρε το ριμπάουντ ωστόσο η προσπάθεια του από κοντά κατέληξε απελπιστικά άουτ. Έτσι, το 0-1 διατηρήθηκε ως την ανάπαυλα. 

Με φάση για τη Γαλλία επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Ο Μουσλέρα στο 47’ είχε την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο σάστισε χαρακτηριστικά, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να κυνηγήσει τη φάση, με την προσπάθειά του όμως να καταλήγει άουτ. Η φάση αυτή βέβαια, αποτέλεσε… προειδοποίηση για αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Στο 61’, λοιπόν, ο Γκριεζμάν έκανε το σουτ από μακριά, με τον Ουρουγουανό πορτιέρε να κάνει… τραγικό υπολογισμό, να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρα του και να τη βλέπει να καταλήγει βασανιστικά στα εντός της εστίας του. Κάπως έτσι, με αυτόν τον απρόσμενο τρόπο η τρικολόρ έκανε το 2-0 και απέκτησε σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης.

Το δεύτερο τέρμα της Γαλλίας έδωσε μαξιλαράκι… ασφαλείας στους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν και παράλληλα προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό σε αυτούς τους Ταμπάρες, που αδυνατούσαν να απειλήσουν και να βρουν το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο ματς. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού αποτέλεσαν τυπική διαδικασία, με το τελικό σφύριγμα του Αργεντίνου ρέφερι να σφραγίσει την επιστροφή των τρικολόρ στα ημιτελικά μετά από 12 χρόνια και το Μουντιάλ της Γερμανίας.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Τάμπαρες): Μουσλέρα, Λασάλτ, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (73' Ουρεταβίσκαγια), Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ (59' Κ. Ροντρίγκες), Σουάρες, Στουάνι (59' M. Γκόμες).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (79' Ενζονζί), Μπαπέ (88' Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (90+3' Φεκίρ), Ζιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News