Αθλητισμός

Σάλος με το πρωτοσέλιδο της "Sun" ενόψει του αγώνα Κολομβία-Αγγλία    

Η σκανδαλοθηρική αγγλική εφημερίδα "Sun" έκανε και πάλι το θαύμα της προκαλώντας με το πρωτοσέλιδό της.

«Θύμα» της αυτή τη φορά αποτέλεσε η Κολομβία, η οποία αποτελεί τη σημερινή (21:00) αντίπαλο της Αγγλίας στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα το δημοσίευμα προκάλεσε διπλωματική αντίδραση!

"Καθώς τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν ένα έθνος που έδωσε στον πλανήτη τη Σακίρα, σπουδαίο καφέ και χμ, άλλα πράγματα, εμείς λέμε Πάμε Κέιν". Αυτό ήταν το λογοπαίγνιο της εφημερίδας που είχε βασικό τίτλο το "Go Kane" που είναι σχεδόν ομόηχο με την αγγλική λέξη για την "κοκαΐνη", τα "άλλα πράγματα", όπως αφήνει να εννοηθεί μέσω του υπότιτλου.

Το δημοσίευμα που αναφέρεται ξεκάθαρα στη δράση των καρτέλ στην Κολομβία προκάλεσε την αντίδραση του πρέσβη της Κολομβίας στο Λονδίνο, Νέστορ Οσόριο Λοντόνιο, ο οποίος με δήλωσή του τόνισε:  "Είναι τουλάχιστον λυπηρό που χρησιμοποιούν μία τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να στοχοποιήσουν μία ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα εντελώς εκτός θέματος ζήτημα. Ο σεβασμός του ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά του παιχνιδιού είναι το μόνο που μετράει για σήμερα. Θα φωνάξουμε για την Κολομβία και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα μεγάλο ματς".

Σχόλια