Διαφωνία των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας με Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση

Ποδόσφαιρο
Διαφωνία των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας με Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδιέξοδο προέκυψε από τη συνάντηση του Υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η αναδιάρθρωση, όμως η συζήτηση κύλησε με διαφωνίες και ενστάσεις σε βασικά σημεία.

Ο υφυπουργός παρουσίασε στις ομάδες και τη διοργανώτρια αρχή το πλάνο αναδιάρθρωσης με στόχο από τη σεζόν 2019-20 να υπάρχουν 12 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και άλλες τόσες στη Σούπερ Λίγκα 2, με εγγυημένα σημαντικά έσοδα.

Στην άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν και αυστηρές προϋποθέσεις που αφορούν ζητήματα όπως η βία στα γήπεδα, οι εμπρηστικές δηλώσεις, η οικονομική διαφάνεια στα χρήματα που εξασφαλίζονται από την πολιτεία και όχι μόνο.

Ο κ. Βασιλειάδης πέταξε το… μπαλάκι στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, που εξέφρασαν εξ αρχής την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο υποβιβασμού 6 ομάδων την σεζόν που έρχεται, ώστε να μειωθούν σε 12 από το επόμενο πρωτάθλημα. Τονίστηκε μάλιστα, ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η αντιπρόταση τους. Μάλιστα, για την Παρασκευή ορίστηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας θα αποφασίσουν για τη στάση τους και τις επόμενες κινήσεις, καθώς όλα παραμένουν ρευστά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε στις δηλώσεις του: «Συζητήσαμε για τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε για το σωστό των απόψεων. Είναι ειλικρινείς όμως και πιστεύουμε πως βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα, δημιουργούν αξιοπιστία και οικονομική ασφάλεια με ρεαλιστικούς όρους. Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, το κατανοώ, αλλά σε κρίσιμες στιγμές κρίνονται όλοι για τις αποφάσεις τους. Από όλα όσα συζητήσαμε, η Λίγκα θα συνεδριάσει την Παρασκευή και θα τοποθετηθεί. Όλοι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και την κρισιμότητα. Δεν υπάρχει ομοιογένεια στις απόψεις, δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μετά το ΔΣ της Λίγκας. Για μας το ζητούμενο είναι το πρωτάθλημα των 12 ομάδων και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Δημιουργήσαμε μια πρόταση που μπορούσαμε να στηρίξουμε θεσμικά και οικονομικά».

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης υπογράμμισε: «Βγήκαν θετικά και αρνητικά. Την Παρασκευή καλείται η Σούπερ Λίγκα να πει τις απόψεις της και να αποφασίσει για το μέλλον της. Θεωρώ ότι υπάρχουν λύσεις. Και εμείς βλέπουμε ότι πρέπει να γίνουν τομές στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση να πάμε από τις 16 στις 12 ομάδες. Είναι ένα πρόβλημα το τηλεοπτικό και πρέπει να βρούμε λύση. Υπάρχει θέμα και δεν μπορεί να ξεκινήσουμε έτσι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News