default-image

Το Περού είχε τις ευκαιρίες, η Δανία το γκολ

Αθλητισμός
Το Περού είχε τις ευκαιρίες, η Δανία το γκολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δανία με το γκολ του Πόουλσεν στο 59ο λεπτό επικράτησε με 1-0 του Περού στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι νικητές το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν το γκολ που τους χάρισε τους τρεις βαθμούς σε αντίθεση με το Περού που έχασε πέναλτι στο 44’ και πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τεράστια ευκαιρία για το Περού. Από θέση οφσάιντ η μπάλα πήγε στον Κουέβα, εκείνος έδωσε στον Καρίγιο, έχασε τον βηματισμό του και ο Φλόρες πήγε μπροστά του και σούταρε

Το Περού ήταν πιο απειλητικό στο ξεκίνημα χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, αλλά μετά το 20λεπτο η Δανία ισορρόπησε έχοντας κι αυτή με τη σειρά της τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ. Στο 44’ το Περού ζήτησε  πέναλτι στο μαρκάρισμα του Πόουλσεν στον Κουέβα μέσα στην περιοχή και τελικά το πήρε μετά τη χρήστη του VAR.

Το γκολ, ωστόσο, δεν ήρθε καθώς ο Κουέβα έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε μία πολύ κακή εκτέλεση. Μάλιστα μετά τη λήξη του ημιχρόνου έβαλε τα κλάματα με τους συμπαίκτες του να τον παρηγορούν.

Τελικά το γκολ το πέτυχε η Δανία στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έρικσεν πήρε τη μπάλα σε αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Πόουλσεν στα αριστερά, εκείνος πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό από πλάγια θέση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα το Περού έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Κουέβα βρήκε στα αριστερά του τον Φλόρες, εκείνος πλάσαρε από πολύ καλή θέση, όμως ο Σμάιχελ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση διατηρώντας το 0 στην εστία του. Το Περού συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση χάνοντας άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες στο 69’ με τον Ροντρίγκες, στο 71’ με τον Καρίγιο, στο 73’ με τον Αντβίνκουλα στο 79’ με τον Γκερέρο και στο 84’ με τον Φαρφάν.

Η μπάλα δεν του έκανε τελικά το χατίρι κι έτσι το εις βάρος του 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.  

Δανία: Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Λάρσεν, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο, Ν. Γιόργκενσεν, Πόουλσεν.

Περού: Γκαγιέσε, Α. Ροντρίγκες, Τράουκο, Κουέβα, Φαρφάν, Τάπια, Ράμος, Αντβίνκουλα, Καρίγιο, Γιοτούν, Φλόρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News