default-image

Επίσημα τέλος ο Λοπετέγκι από την Εθνική Ισπανίας

Αθλητισμός
Επίσημα τέλος ο Λοπετέγκι από την Εθνική Ισπανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα ο Ζουλιέν Λοπετέγκι από τον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας καθώς το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

Η αλλαγή έρχεται μόλις δύο ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Πορτογαλία και σίγουρα αλλάζει τις ισορροπίες. Αιτία για την απόλυση του Λοπετέγκι αποτέλεσε το γεγονός ότι ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρόλο λοιπόν που οι παίκτες της ομάδας φέρονταν αντίθετοι με την αποχώρηση του Λοπετέγκι στην παρούσα φάση, το μεσημέρι της Τετάρτης (μια μέρα πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου) ανακοινώθηκε και επίσημα η απόλυσή του. 

«Είμαστε αναγκασμένοι να λύσουμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ό,τι καταφέρει να κάνει η Ισπανία στο Μουντιάλ, το οφείλουμε στη δουλειά που έχει κάνει. Είναι ένας φανταστικός προπονητής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά. Όλα έγιναν χωρίς να το γνωρίζουμε. Δεν νιώθω προδομένος, αλλά έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα. 

Μάθαμε για την απόφασή του πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει σε κάποιον από τους υπαλλήλους μας, πρέπει να μιλήσει πρώτα με εμάς. Η εθνική είναι για όλο το έθνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. 

Όσο για τον αντικαταστάτη του Λοπετέγκι, αυτή τη στιγμή ως επικρατέστερες περιπτώσεις θεωρούνται ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Φερνάντο Ιέρο και ο προπονητής της U-21, Άλμπερτ Θελάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News