Με το ιερό σύμβολο του μεγάλου Πέτρου!

Απόψεις
Με το ιερό σύμβολο του μεγάλου Πέτρου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η επιτυχία του κυπελλούχου ερασιτεχνών Ελλάδας ΟΦΙεράπετρας! Σε πάει αμέσως στο πρόσωπο του αείμνηστου Πέτρου Βουζουνεράκη και λες να κάτι νέο και μεγάλο γεννιέται ξανά εκεί!

Η τελευταία φορά που τον είχαμε συναντήσει ήταν για συνέντευξη στα γραφεία του... Βουζουνεράκειου (το όνομα δόθηκε μετά τον θάνατο του το 1999), όταν ήταν προπονητής του άλλου ΟΦΙ του!

Τα πρώτα του βήματα πάντως ως ποδοσφαιριστής τα είχε κάνει με τις φανέλλες του Διαγόρα και της Θύελλα Ιεράπετρας! Η ίδρυση άλλωστε του ΟΦΙ έγινε το 1970 και προήλθε από την ένωση αυτών των δύο ομάδων.

Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να έχει μεγάλα σύμβολα στην ιστορία της, όπως εν προκειμένω ο ΟΦΙ με τον μεγάλο Πέτρο. Οι εμπνεύσεις και ο πήχης δίνουν πάντα αναφορά σε αυτόν! Όπως και τώρα συνειδητά ή υποσυνείδητα! 

Αν μας βλέπει από εκεί ψηλά που βρίσκεται ο Πέτρος θα αντιδρούσε με μεγάλη χαρά! Ο μεγάλος του ΟΦΗ πρωταθλητής στη Β΄εθνική και ξανά στην Α, ένα έργο που ήξερε πολύ καλά ο ίδιος και ο ΟΦΙ του τόπου του, με το τρόπαιο της πανελλήνιας διοργάνωσης του κυπέλλου. Μπορεί να σκεφτείς μια επιτυχία του "Ομίλου" της Ιεράπετρας και να μην πάει αμέσως το μυαλό σου συνειρμικά στον μέγα Πέτρο;

Καιροί "χαλεποί"

-Τώρα που όλος ο κόσμος θα έχει στρέψει την προσοχή του στα γήπεδα της Ρωσίας, δεν αποκλείεται να περάσουν πολλά «κουφά» και «μουλωχτά» στην κεντρική σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη και εν όψει διαφαινόμενων εξελίξεων στην ΕΠΟ, έχουν αρχίσει να συμβαίνουν παρασκηνιακά διάφορα «καλούδια», που κάνουν… τον εξευτελισμό τους τέλειο, με κύριο σκοπό να κάψουν ή να λερώσουν «χαρτιά» που μπορούν να παίξουν και να δίνουν κάποια ελπίδα!

Ας τελειώνουν με τις φαιδρότητες και αυτοί που τις δημιουργούν ως μοναδικό τρόπο για να είναι στην επικαιρότητα του ποδοσφαίρου κι ας βρουν κάτι άλλο να καταπιαστούν. Αλλά και εκείνοι που τους δίνουν τόση σημασία, νομίζοντας ότι τους… αντικρούουν. Ίσα ίσα τους δίνουν τζάμπα τροφή.

Είναι δυνατόν να αποκαλούν στοιχηματική ιστοσελίδα, ένα δωρεάν σάιτ προγνωστικών αγώνων, για να δημιουργούν μαϊμού εντυπώσεις; Όταν μάλιστα από την εποχή του ΠΡΟΠΟ τα προγνωστικά είναι μέρος του τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης; Το είδαμε κι αυτό!

-Πάντα υπάρχουν διαμορφωτές κοινής γνώμης, που μπορούν να σε πείσουν για την ωφέλεια ενός πρωταθλήματος «αχταρμά», όπως καλή ώρα τώρα με το σχέδιο Βασιλειάδη. Και για εκείνους δεν υπάρχει άλλη όψη στο νόμισμα, ούτε καν διάλογος.

Λες και πρόκειται για παραγγελία ντελίβερι από τον κατάλογο! Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, όπως και να γίνει, οι ίδιες «μούρες» θα διαφεντεύουν, μέχρι να έλθουν οι άλλες…

Άξια απόδοση τιμής

-Λαϊκό προσκύνημα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, όπως αξίζει σε κάθε ηγέτη που προσέφερε πολλά στον τόπο του, αλλάζοντας ευεργετικά την ιστορία για την κοινωνία.

Ο αείμνηστος πλέον Παύλος του Παναθηναϊκού, είχε πάντα την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση από το ευρύ φίλαθλο κοινό και την παγκόσμια μπασκετική κοινότητα, που αναγνωρίζει δια στόματος Μπάουμαν. «Η επίδραση και η προσφορά του στο άθλημά μας ήταν απίστευτες και θα τον θυμόμαστε για πάντα». Κι όπως δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης που τον έζησε φουλ εκ των έσω «Ο Παύλος ανήκε στη γενιά της θυσίας και της δημιουργίας»

ΤΟ VAR. Σε αυτό το Μουντιάλ, θα υπάρξει μέγιστο ενδιαφέρον, πέραν από τους άσους και τα αστέρια που θα αναδειχτούν, στο πως θα εφαρμοστεί το VAR με την ύψιστη επαγγελματική απήχηση που απαιτείται…

Η ΔΗΛΩΣΗ. Αθλητές και μη αθλητές ας κρατήσουν αυτή τη δήλωση από τον κορυφαίο τενίστα: «Δεν υπάρχει όριο. Πάντα θα υπάρχει κάτι που μπορείς να το βελτιώσεις και αυτό το πιστεύω για όλους. Αν δεν έχεις την θέληση για να βελτιωθείς, τότε δεν καταλαβαίνεις αυτό το άθλημα. Στο τένις συνεχώς βελτιωνόμαστε, αυτό είναι το νόημα του αθλήματος».

 Από χαμηλά στα ψηλά!

Μπορεί ο Νεϊμάρ είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ, αλλά υπήρχε μια εποχή που τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα για τον Βραζιλιάνο άσο. Ο 26χρονος φορ είναι ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού προγράμματος «Επίσκεψη στο παρελθόν» και μαζί με την οικογένειά του κάνει μια αναδρομή στο φτωχικό του παρελθόν.

Ο άσος της Παρί γυρίζει στο Σάο Πάολο σε ένα φτωχικό σπίτι, εκεί όπου έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Ο ίδιος βλέποντας μπροστά του αντικείμενα απο την παιδική του ηλικία βάζει τα κλάματα.

 Οι δυο "κατάρες"

Από τα σημεία που δεν σου επιτρέπουν να μην τα δεις, αποτελεί η κατάρα του πρωταθλητή και του έκτου ομίλου. Η Γερμανία θα είναι στη Ρωσία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και νούμερο ένα στον πίνακα της FIFA, αλλά, για έχει δύο έξτρα δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει:

Η μία αφορά το ταμπού της διοργάνωσης που θέλει καμία Εθνική ομάδα, από το 1962 να να κάνει το "back to back" κατακτώντας δεύτερο συνεχή τίτλο. Η τελευταία που το είχε κατορθώσει ήταν η Βραζιλία. Όποια άλλη ομάδα προσπάθησε να το κάνει έμεινε με την απογοήτευση όπως η Αργεντινή το 1990 και η Βραζιλία το 1998.

Για τη Γερμανία επιπλέον υπάρχει και η κατάρα του έκτου ομίλου. Από το «δαιμονικό» γκρουπ του «6», ποτέ και καμία δεν στέφτηκε  πρωταθλήτρια κόσμου με το σύστημα των νοκ άουτ αγώνων μετά τη φάση των ομίλων! Στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter οι Γερμανοί, πάντως, δηλώνουν αισιόδοξοι! «Υπάρχει πάντοτε μια πρώτη φορά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News