Κοντά στην απόκτηση του Τζαμπρίλ Ντουρχάμ το Ρέθυμνο Cretan Kings

Αθλητισμός
Κοντά στην απόκτηση του Τζαμπρίλ Ντουρχάμ το Ρέθυμνο Cretan Kings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σταύρος Μυκονιάτης και η διοίκηση του Ρέθυμνο Cretan Kings δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να στελεχώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν στην Basket League.

Πρωταρχικό μέλημα είναι να ξεκαθαρίσει η παραμονή ή όχι του Χάρη Γιαννόπουλου. Ο διεθνής φόργουορντ έχει δελεαστική πρόταση από την ΑΕΚ και η μεταγραφή του στην Ένωση μοιάζει πολύ πιθανή. Εφόσον αυτό συμβεί θα πρέπει να βρεθεί ένας Έλληνας αναγνωρισμένης αξίας για να πάρει τη θέση του και να καλύψει το ηγετικό κενό που θα αφήσει πίσω του. Παράλληλα οι άνθρωποι του Ρεθύμνου… οργώνουν την μεταγραφική αγορά προκειμένου να βρουν ταλαντούχους Αμερικανούς, ικανούς να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και παράλληλα να μην κοστίζουν πολύ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Ρέθυμνο Cretan Kings βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αμερικανό 24χρονο γκαρντ Τζαμπρίλ Ντουρχάμ, ο οποίος αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και προέρχεται από το κολλέγιο του Αρκάνσας. Πρόκειται για ένα παίκτη που μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα, στη δημιουργία, αλλά και στα ριμπάουντ και μένει να δούμε κατά ποσο μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες της Basket League.

Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της Ουγγαρίας με την PVSK-Veolia. Έπαιξε σε 37 παιχνίδια και είχε μέσο όρο 16,2 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 7,1 ασίστ σε 33,7 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά πέτυχε 600 πόντους με 46,4% στα δίποντα, 34,7% στα τρίποντα, 72,4% στις βολές, ενώ μάζεψε 151 ριμπάουντ, είχε 56 κλεψίματα και μοίρασε 261 ασίστ.

Την περίοδο 2016-17 αγωνίστηκε στη σουηδική Jamtland με τα χρώματα της οποίας συμμετείχε σε 37 παιχνίδια έχοντας 14,9 πόντους μ.ο., 3,5 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ σε 29’,1 λεπτά. Συνολικά πέτυχε 553 πόντους (46,7% στα δίποντα, 33,3% στα τρίποντα, 77,9% στις βολές) και μάζεψε 129 ριμπάουντ, είχε 232 ασίστ και 67 κλεψίματα.

Η Σουηδία ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός του προορισμός καθώς τις περιόδους 2014-15 και 2015-16 αγωνίστηκε στο κολλέγιο του Αρκάνσας. Το 2016 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ, όμως δεν υπήρξε επιλογή κάποιας ομάδας κι έτσι δοκίμασε τις δυνάμεις του στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News