Έρχονται βελτιώσεις σε Στάδιο Ελευθερίας, Κλειστό Λίντο και κολυμβητήριο

Αθλητισμός
Έρχονται βελτιώσεις σε Στάδιο Ελευθερίας, Κλειστό Λίντο και κολυμβητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ενεργειακών Μελετών και Αναβαθμίσεων της ΓΓΑ, οι οποίοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, του κλειστού γυμναστηρίου του Λίντο και του Σταδίου Ελευθερίας. 

Στόχος της επίσκεψης ήταν να προετοιμαστεί η υπηρεσία, όταν θα ανοίξει το ΕΣΠΑ για τις αναβαθμίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και να κατατεθεί φάκελος για την ένταξη των υποδομών στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Συναδινός με την ευκαιρία επισκέφτηκε τον χώρο του μηχανοστασίου του κολυμβητηρίου, που είχε υποστεί μια ζημιά, η οποία αποκαταστάθηκε.

«Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο είναι μεγάλης παλαιότητας, περίπου 40-45 χρόνων και έχει περιθώρια μικρής βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης. Δεν μπορεί να πληροί τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ένα κολυμβητήριο για μια πόλη με τον πληθυσμό που έχει το Ηράκλειο. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, τα περιθώρια είναι περιορισμένα, όμως θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στον ηλεκτομηχανολογικό εξοπλισμό», δήλωσε στη “Ν.Κ.” ο γενικός γραμματέας.

Βελτίωση στεγάστρου στο Λίντο

Όπως αποκάλυψε ο κ. Συναδινός, τις επόμενες ημέρες θα γίνει δημοπράτηση από τις τεχνικές υπηρεσίες, η οποία θα αφορά το σκέπαστρο στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, της τάξεως των 120.000 ευρώ.

«Σε μια εργολαβία ξεσκεπάστηκε η στέγη για να αποκατασταθεί και αποκαλύφθηκαν κακοτεχνίες. Η κατάστασή του ήθελε εμπεριστατωμένη μελέτη και περισσότερα χρήματα. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να το συντηρήσουν σε καλή κατάσταση».

Αντικατάσταση του ταρτάν στο Στάδιο

Ο ΓΓΑ αναφέρθηκε στη συνέχεια στις βελτιωτικές κινήσεις που έχουν γίνει στο Στάδιο Ελευθερίας, καθώς, όπως είπε, έχουν αλλάξει ο περιβάλλων χώρος και η περίφραξη, ενώ γίνονται και εργασίες στις εξέδρες. Με την ολοκλήρωσή τους μάλιστα θα τοποθετηθούν και καθίσματα.

«Υπάρχει μια εντολή στον υπεύθυνο της ΓΓΑ για μελέτη που αφορά στο ταρτάν, που θα ολοκληρωθεί σε 2-3 μήνες. Θα αφορά στην ανακατασκευή του ταρτάν, ώστε το Στάδιο Ελευθερίας να έχει μια πιο καλή εικόνα και να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και κάποια Πανελλήνια Πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών».

Όπως τόνισε ο κ. Συναδινός, η ΓΓΑ στηρίζει οικονομικά τη διοίκηση, κάνοντας γνωστό ότι το 2015 παρέλαβε έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 550.000 ευρώ για όλες τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ και μετά από δύο χρόνια κρίσης όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά έχει φτάσει στις 780.000 ευρώ, ενώ υπάρχει, όπως είπε, αισιοδοξία ότι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια θα υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και ο προϋπολογισμός θα αυξηθεί, ενώ θα λυθεί και το πρόβλημα υποστελέχωσης με ανθρώπινο δυναμικό και πολύ εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, ο κ. Συναδινός επισήμανε ότι η Κρήτη συνολικά, σε σχέση με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ, είχε μείνει πολύ πίσω τα προηγούμενα 10-15 χρόνια και γίνεται προσπάθεια ώστε να μειωθεί η απόσταση αναλογικά με τις άλλες περιφέρειες της χώρας.

«Από μηδέν έργα τώρα έχουμε 14 ενταγμένα έργα σε όλους τους νομούς της Κρήτης και η προσπάθεια συνεχίζεται. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης, στα προαύλια, χώρων αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία, και μέσα στα 20 σχολεία που έχουν επιλεγεί είναι και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου».

"Δουλειά μας ... να δουλεύουμε"

Ικανοποιημένη από τις τοποθετήσεις του ΓΓΑ εμφανίστηκε η πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Μαρία Καλουδιώτη.

«Αγωνιούσαμε για κάποια πράγματα και προσπαθούσαμε να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις που ανήκουν στην ΓΓΑ. Είμαστε γνώστες των πραγμάτων, οι περισσότεροι είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού. Δεν παραγοντίζει κανένας από εμάς, δεν επενδύει κανένας από εμάς. Δουλειά μας είναι να δουλεύουμε...», είπε η κ. Καλουδιώτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News