Πολύ γρήγορος στο Μονακό ο Ντάνιελ Ρικιάρντο

Αθλητισμός
Πολύ γρήγορος στο Μονακό ο Ντάνιελ Ρικιάρντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτα γρήγορος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που κατάφερε να πάρει την pole position και να δώσει μια «ανάσα» στη Red Bull, ύστερα από το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον Φερστάπεν, που δεν κατάφερε να ξεκινήσει στις κατατακτήριες. Δεύτερος ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και να νιώθει φοβερή αυτοπεποίθηση για αύριο, αφού έχει καταφέρει μέχρι στιγμής ένα απόλυτο αποτέλεσμα στην πίστα του Μονακό. Σημειώστε: ταχύτερος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών και το σκηνικό επαναλήφθηκε στην τρίτη περίοδο σήμερα το μεσημέρι! Όταν άρχισαν οι κατατακτήριες, ήταν ο πιο γρήγορος στο Q1, στο Q2 και βέβαια, στο Q3, κατακτώντας έτσι και την pole position!

Μπορεί λοιπόν, άνετα, να χαρακτηριστεί... απέραστος και σίγουρα πέτυχε ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα! Από την άλλη, ο Μαξ Φερστάπεν που ήταν ο οδηγός που τον ακολουθούσε στα ελεύθερα δοκιμαστικά (η Red Bull έκανε το 1-2 και στις τρεις περιόδους), δεν κατάφερε να μείνει δεύτερος και στις κατατακτήριες. Είχε μια επαφή και αυτό έφερε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του. Έτσι, πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να αντικατασταθεί το σασμάν και δεν πρόλαβε να βγει και να τρέξει στο Q1, με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος. Με λίγα λόγια, αύριο θα ξεκινήσει από την πιο πίσω θέση του γκριντ.

Τη δεύτερη θέση, την κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός της Ferrari χρειάστηκε λίγη ώρα για να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον όμως τελικά τα κατάφερε, αφήνοντας τρίτο τον Βρετανό ο οποίος προσπάθησε μεν να περάσει ξανά, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Ράικονεν και Μπότας, με Ferrari και Mercedes αντίστοιχα «κλείνουν» την πεντάδα. Από εκεί και μετά έχουμε τους Οκόν (Force India), Αλόνσο (McLaren), Σάινθ (Renault), Πέρεθ (Force India) και Γκασλί (Toro Rosso), συμπληρώνοντας τη δεκάδα που συμμετείχε στο Q3.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News