Μαρκόπουλος: Αρχίζει τη προετοιμασία για τους Πανευρωπαϊκούς

Απόψεις
Μαρκόπουλος: Αρχίζει τη προετοιμασία για τους Πανευρωπαϊκούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του bowling θα συμμετάσχει ο Μάριος Μαρκόπουλος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων.

 Για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων, αναχωρεί σε λίγες ημέρες ο Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής Μάριος Μαρκόπουλος ο οποίος ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Κρήτη.

Ο Μάριος θα συμμετάσχει στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το bowling όπου πήρε την πρόκριση μέσα από τους Πανελλήνιους αγώνες τον περασμένο Φεβρουάριο. Από την ημέρα της κλήσης του στην Εθνική ομάδα τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, ακολούθησε ένα τακτικό πρόγραμμα με την συνεργασία του προπονητή στίβου Αντώνη Καλπουζάνη.

Επίσης, συμμετείχε στο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΠΟΦΕΠΑ Κρήτης όπου με την ομάδα του «Ηράκλειο ΟΑΑ» κατέκτησαν την 3η θέση σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Αθήνα, και υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ευθύμη Αμερικάνου και του προπονητή του στο bowling Παύλου Κεχαγιά θα προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα.

10οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων

Οι 10οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.cagliarietdsc2018.it) θα γίνουν στις 17-24 Ιουνίου στο Κάλιαρι της Ιταλίας υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.etdsf.org).

Στους αγώνες περιλαμβάνονται τα αθλήματα: στίβος, επιτραπέζια αντισφαίριση, τέννις, bowling, κολύμβηση, golf, badminton, petanque, μίνι μαραθώνιος, ποδηλασία.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, οι αγώνες είναι μια γιορτή της μεταμόσχευσης, με δράσεις και εκδηλώσεις για την υπέρτατη πράξη προσφοράς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο όπως η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ!

Οι 18 αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στους αγώνες, μπαίνουν στο τελευταίο κομμάτι προπονήσεων πριν την αναχώρησή τους για τη Σαρδηνία στις 17 Ιουνίου.

Νέο logo για τον Μαρκόπουλο

Ο πρωταθλητής Ελλάδος, Μάριος Μαρκόπουλος, πριν λίγες ημέρες, παρουσίασε και το νέο του λογότυπο μαζί με το μήνυμα που θα τον ακολουθεί στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες αλλά και στους επόμενους, καθώς συμμετέχει σε πολλές κοινωνικές δράσεις προκειμένου να παρακινήσει τους συμπολίτες του να ενημερωθούν και αν το θελήσουν να γίνουν ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ σώματος και μυελού.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008, 2016.

Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, το Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios, το Σκλαβενίτη, την Interamerican, τη Saucony, την Power Health, το concarda.com, την Aegean Airlines και τις Μινωϊκές Γραμμές για την υποστήριξή τους στην προετοιμασία και τη συμμετοχή στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες.

Παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από τη σελίδα του στο facebook και το κανάλι στο youtube:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News