default-image

Β. Γιαννουλάκης: «Εργοτέλης στα εύκολα, Εργοτελάρα στα δύσκολα»

Αθλητισμός
Β. Γιαννουλάκης: «Εργοτέλης στα εύκολα, Εργοτελάρα στα δύσκολα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στην ΕΚΑΣΚ και να εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ωστόσο, με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Γιαννουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που έγινε καθόλη τη χρονιά.

Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» πλέκει το εγκώμιο των παικτών και του Γιάννη Βισκαδουράκη και δίνει το σύνθημα ενόψει της νέας σεζόν.

Η γραπτή ανακοίνωσή του:

«Τρεις ημέρες μετά από τον χαμένο τελικό κι αφού η πίκρα της ήττας αρχίζει να καθαρίζει από την λογική, είναι η σωστή στιγμή να ειπωθούν κάποιες αλήθειες. Καταρχήν πολλά μπράβο και πάλι στα παιδιά, διοίκηση, προπονητές και αθλητές του Δειλινού για το πρωτάθλημα που δίκαια σήκωσαν την Κυριακή. Εύχομαι ειλικρινά να βρουν την απαραίτητη στήριξη ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία το επόμενο βήμα αγωνιζόμενοι στη  Γ Εθνική την νέα περίοδο.

Εμείς χάσαμε ένα παιχνίδι τελικό κι ένα πρωτάθλημα που το θέλαμε και αυτό σίγουρα μας πικραίνει. Θέλαμε τη στιγμή αυτή και για λόγους ιστορικούς καθώς συμπληρώνουμε τα 50 χρόνια του τμήματος, τον παγκρήτιο τίτλο και την επάνοδο στις Εθνικές κατηγορίες. Δεν κερδίσαμε όμως και πιο πολύ πικράθηκαν αυτοί που μόχθησαν στο γήπεδο: οι παίκτες και ο προπονητής μας.

Αυτοί πάλεψαν, αυτοί μόχθησαν σε προπονήσεις & αγώνες, αυτοί σήκωσαν κεφάλι όταν όλα φαίνονταν χαμένα, αυτοί άξιζαν να βγουν πρωταθλητές!

Το προηγούμενο καλοκαίρι, έπειτα και από τον οικειοθελή υποβιβασμό μας στην ΕΚΑΣΚ δημιουργήθηκε βήμα - βήμα μια νέα ομάδα. Ο στόχος μας ήταν να υπάρξει αξιοπρεπή παρουσία και βελτίωση των νεαρών παιδιών!

Η φανέλα μας βαριά και όλοι μας θεωρούσαν φαβορί εξ αρχής. Όποιος κέρδιζε τον Εργοτέλη, θα αποδείκνυε την δυναμική του…

Με νεαρά παιδιά (μ.ο. ηλικίας τα 23 χρόνια) με 11 στους 17 αθλητές που έπαιξαν να προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, με μόλις 3 έμπειρους παίκτες (Κομψέλης-Χωματάς-Βερτούδος) και με τα περισσότερα παιδιά να αγωνίζονται για πρώτη φορά στη ζωή τους σε ανδρικό πρωτάθλημα. Βασικό μας γκαρντ ο Αλέξης Χασάπης, μόλις 19 ετών! Με παιδιά που επανήλθαν στην ομάδα μετά από απουσία ετών (Δαπουλάκης-Ομηρόλης), αθλητές που έψαξαν και βρήκαν ξανά τα πατήματά τους μετά από τραυματισμούς, σπουδές και αποχή από το οργανωμένο μπάσκετ για καιρό (Αθανασιάδης-Δόσπρας-Χριστοδούλου-Καλογεράκης-Αμπαδιωτάκης). Με έμπειρους παίκτες που ήρθαν για να βοηθήσουν χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα στα τελευταία ματς της καριέρας τους (Χωματάς) αφήνοντας χρόνο από δουλειές και οικογένεια. Με παιδιά δικά μας (πρωταθλητές Κρήτης στα παιδοεφηβικά) που έβαλαν για τα καλά την φανέλα του ανδρικού (Χασάπης-Νησωτάκης-Σκανδαλάκης-Μανιαδής). Με έναν παίκτη εκρηκτικό, αλλά παλικάρι πραγματικό που άφηνε τα μαγαζιά του για να τρέχει και να πολεμά για την ομάδα, τον Κώστα τον Βερτούδο. Να πολεμά αυτός και να τον πολεμάει ο καθωσπρεπισμός των ντόπιων αξιοματούχων του αθλήματος. Και τέλος, τον αρχηγό μας, Βασίλη Κομψέλη, ετών 37. Ατελείωτα χιλιόμετρα με το σήμα στην καρδιά. Ο Βασίλης που έπαιζε με βελόνα σε όλα τα τελευταία ματς παλεύοντας με τους πόνους στο πόδι.

Άφησα τελευταίο τον Γιάννη Βισκαδουράκη. Τον προπονητή μας που δια δεύτερη χρονιά είναι στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας. Διαδέχτηκε στη θέση έναν πολύ σπουδαίο προπονητή και τίμησε την επιλογή μου, την ομάδα και το σύλλογο. Όλοι προσπάθησαν και αγωνίστηκαν πολύ, κι όσοι προσπαθούν πολύ σίγουρα θα κάνουν και πολλά λάθη. Αυτό είναι το ζητούμενο, λοιπόν, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να προχωρήσουμε πιο δυνατά! Ευχαριστώ όλους σας για την χρονιά που περάσαμε! Ευχαριστώ που μου δώσατε δύναμη να ξαναβρώ την αγάπη μου για το άθλημα και την ομάδα μας! Ευχαριστώ που με την προσπάθειά σας με κάνατε να προσπαθώ κι εγώ πιο πολύ γι’ αυτά που αγαπάω!

Ευχαριστώ που ξαναφέρατε τον κόσμο στο γήπεδο να χαρεί την προσπάθειά σας και να σας χειροκροτήσει στις ήττες σας! Τη νέα χρονιά πιο δυνατοί! Όσοι πιστεύουν και όσοι μπορούν! Εργοτέλης στις χαρές, Εργοτελάρα στα δύσκολα!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News