Τρέξτε... τα γήπεδα, είναι κρίμα!

Απόψεις
Τρέξτε... τα γήπεδα, είναι κρίμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πραγματικότητα στα τρία από τα τέσσερα γήπεδα του ΒΑΚ, δεν είναι καλή. Το χειρότερο είναι που δεν έχει επιληφθεί κανείς στα σοβαρά και άρτια, για τις απαραίτητες παρεμβάσεις που απαιτούνται από καιρό. Όπως και για το παλιό αθλητικό κέντρο στο «Καρφούρ», για το οποίο είναι προτιμότερο να μη μιλάνε, γιατί οι πράξεις απέχουν πολύ…

Στενάχωρο επίσης, όλο αυτό που συμβαίνει με το τέταρτο γήπεδο, αφού, ενώ όλοι ξέρουν ότι θα έδινε λύσεις με συνθετικό τάπητα, κάθε χρόνο μένει στην αδράνεια! Ποιος ξεχνάει τις υποσχέσεις που δόθηκαν αφειδώς στον Βασίλη Πλεσίτη, όταν πετύχαινε τις πανελλήνιες διακρίσεις με την Κ19; Φαίνεται πάντως, ότι και σε αυτό, η ευθύνη ανήκει στον ΟΦΗ και σε καμία περίπτωση σε ζητήματα κονδυλίων από την Περιφέρεια. Κρίμα…

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου είναι γνωστό ότι έχει υπεροχή με την «ειδικότητά» του στα τμήματα ανάπτυξης, όμως το μοντέλο που έχει προτείνει, είναι δυνατόν να υλοποιηθεί χωρίς  επαρκείς (με κάθε έννοια) γηπεδικές εγκαταστάσεις; Σοβαρό ερώτημα.

Και τον Γκουαρδιόλα να φέρεις, αν δεν έχεις γήπεδα σε καλή κατάσταση, πως θα διδάξει τεχνική υψηλής εκπαίδευσης;  Από την άλλη, ακόμη κι αν βγάλεις υποφερτό το μέσο όρο της καταλληλότητας των γηπέδων, δεν θα επαρκούν, με την ταυτόχρονη λειτουργία των τριών «Κ» που επιβάλλεται να κάνουν καλή δουλειά.

Τα ερωτήματα αυτά είναι βασανιστικά μέσα στον ΟΦΗ. Αλλά επειδή δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, όσο οι δυσκολίες χρονίζουν, ίσως να είναι και η ευκαιρία να ανασκουμπωθούν παραγοντικά (εν γένει σε ερασιτέχνη και ΠΑΕ) και να τρέξουν προγράμματα που μπορούν να δώσουν γηπεδικές λύσεις σε αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιρικό οργανισμό του νησιού.

Η ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας και είναι συνδεδεμένη με μέλλον της ομάδας. Επομένως  απαιτεί την προτεραιότητα που αξίζει. Η δε προβληματική που ανέδειξε η πρόταση Παπαβασιλείου, "φωτίζει" το θέμα στο μάξιμουμ, άσχετα με το αν υπάρξει, ή δεν υπάρξει κατάληξη στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Το σημαντικότερο κριτήριο είναι ακριβώς αυτό. Ο χώρος ανάπτυξης των υποδομών. Γίνεται να μεταφέρεις παιδάκια από τα Καλέσα στον Αλμυρό, έχοντας ανεπαρκείς τους χώρους σου και να είσαι ο ΟΦΗ;

-Υψηλού επιπέδου φιλοξενία, ετοιμάζουν για την ομάδα του ΟΦΗ στο Λασίθι. Το φιλικό του Σαββάτου με τη Νεάπολη, σημαντικού φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αποτελεί ήδη το γεγονός για τους φιλάθλους της περιοχής. Τα δε «αστέρια» του Νίκου Παπαδόπουλου, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία «αστέρων», όπως ακριβώς τους ταιριάζει!

Εκείνο όμως που προέχει για τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, είναι ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν σε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Καλή ιδέα για έξοδο προς τον Άγιο Νικόλαο λοιπόν αυτό το Σάββατο με ένα πέρασμα από το «Περικλής Μελιδονιώτης» στη Νεάπολη, για χειροκρότημα με το εισιτήριο στο χέρι. Συμβολικά και ουσιαστικά. 

#Είναι το επικρατέστερο (εμφανώς συμφωνημένο) να υλοποιήσει την πρόταση Σαμί, ο Τάκης Γκώνιας και να συνεχίσει (μετά το τέλος της περιόδου) την προπονητική του καριέρα στη χώρα των Φαραώ… και του Μο Σαλάχ! Η Γουάντι Ντέγκλα (που το δίνει δεδομένο), χρειάζεται πάντως αύξηση στα γκολ που θα πετυχαίνει κατά μέσο όρο ανά παιγνίδι από τη προσεχή σεζόν, αν λάβουμε υπόψη τον εξαιρετικά φετινό χαμηλό δείκτη της στο σκοράρισμα.

Το «ζόρι» ωστόσο του προπονητή του Εργοτέλη, δεν είναι άλλο από το να κρατήσει τον Εργοτέλη στη Football League, με νίκη στο ματς που έπεται στο Παγκρήτιο με τον Αιγινιακό! O Πανσερραϊκός υποβιβάστηκε και μαθηματικά ενώ παλεύουν να σωθούν Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Ο Εργοτέλης με τη βοήθεια του φίλαθλου κόσμου θα επικυρώσει την Κυριακή την παραμονή του.

Παντού "λαμογιές" και "μαρουλόκηποι". Ο Σαουδάραβας διαιτητής Φεχάντ Αλ Μιρντάσι, τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό και το Μουντιάλ που τον είχε επιλέξει η FIFA, του τελείωσε πριν καν… αρχίσει. Ο διεθνής ρέφερι παραδέχτηκε πως προσφέρθηκε να «στήσει» τον τελικό του Κυπέλλου του Βασιλιά μεταξύ της Αλ Ιτιχάντ και της Αλ Φαϊζαλί υπέρ της πρώτης, μέσω ενός στελέχους της ομάδας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό.

#Χάβρα… Οι  ΠΑΕ δεν ήταν αυτές που είπαν ναι στην αυστηροποίηση των ποινών για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, μετά την υφυπουργική διακοπή του; Τώρα γιατί ζητούν στο φουλ «χαλάρωση»;

#Κέρδισε λέει το «στοίχημα του τελικού» ο κ. Γραμμένος! Εικονικά e-sports έπαιζε;

#Ο καλύτερος τίτλος για την εθνική μας στο φιλικό με τη Σαουδική Αραβία; «Νέα, αλλά όχι ωραία»!

#Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο κι ο Ολυμπιακός τον Χριστοδουλόπουλο" - "Σκοτώνονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός για τον Χριστοδουλόπουλο, λες και δεν υπάρχουν καλύτεροι τραγουδιστές". (Μανόλης Γρηγοράκης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News