Πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο από τον Φραντζεσκάκη  

Σπορ
Πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο από τον Φραντζεσκάκη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη σπουδαία επιτυχία πρόσθεσε στο παλμαρέ του ο Χρήστος Φραντζεσκάκης καθώς σήμερα έγινε ο πρώτος Έλληνας έφηβος αθλητής που ξεπερνάει το φράγμα των 80 μέτρων στη σφυροβολία.

Ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος" στην Τρίπολη. Έστειλε τη σφύρα στα 80,20 μ. στη διάρκεια της δεύτερης βολής του για να βελτιώσει αρχικά  το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας το οποίο ήταν 75,40 μ. και ανήκε στον Μιχάλη Αναστασάκη από τις 29/6/2013 και στην τρίτη του βολή ξεπέρασε εκ νέου τον εαυτό του με το 81,32 μέτρα!  

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκακη έγινε ο κορυφαίος αθλητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ενώ έδειξε πως έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε. Ο 18χρονος   ξεκίνησε τον  αγώνα του με  άκυρη  προσπάθεια, συνέχισε  με  τα  δύο  ρεκόρ  και στη  συνέχεια  επέλεξε  να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Μεγάλη βολή πέτυχε και ο δεύτερος στη σφυροβολία, ο Κώστας Ζάλτος, ο οποίος σημείωσε 72,30 μ., σημείωσε ατομικό ρεκόρ και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News