Σαν κωμωδία από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

Απόψεις
Σαν κωμωδία από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υλικό για σενάρια παλιού ελληνικού σινεμά αναδεικνύει διαρκώς η Σούπερ Λίγκα, που θα μπορούσαν να εκφράσουν πρωταγωνιστικά παλιές δόξες του κινηματογράφου όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Στάθης Ψάλτης και άλλοι… Μοιάζουν τόσα κωμικά τα ευρήματά τους, που δεν αντέχει στην σοβαρή κριτική, καθώς βρίθουν από ενέργειες που απαξιώνουν αυτό που θα έπρεπε να είναι το χαρακτηριστικό ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: Κύρος και Αξιοπιστία!

«Τα καλά και συμφέροντα…» μπορεί να είναι ένας τίτλος…

-Οι αλλαγές στις ποινές αδειοδότησης από τη Σούπερ Λίγκα για να σώσουν τον Παναθηναϊκό, πέραν από το ίδιο πλήγμα αναξιοπιστίας και κύρους που προκαλούν στη διοργάνωση, αλλά στην ίδια την ιστορία του Παναθηναϊκού, που θα καταγράφει τη «ρετσινιά» και τη «διακονιά» ψήφων ελέω της ηγεσίας του, αδικεί κατάφωρα άλλες ομάδες και δη τα «δικαιώματα» τους βάσει κανονισμών που έπρεπε να ισχύουν μέχρι το τέλος.

-Στη Football League, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι οι «συνεταίροι» του πάνω ορόφου, τους έχουν… του κλώτσου και του μπάτσου, καθώς οι δικαιωματικές ελπίδες τους ποδοπατήθηκαν από συμφέροντα που έχουν και πολιτική χροιά.

-Οι πρώτες αντιδράσεις καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ και μεταφέρουμε ενδεικτικά από αυτό:

«Πού είναι οι νόμοι;», φωνάζουν στη Δράμα, που επένδυσαν στο κανονιστικό πλαίσιο των πρωταθλημάτων για να τους βγει τζίφος. «Χαλούν την αξιοπιστία» δηλώνουν στον Απόλλωνα Πόντου δια του προέδρου τους, που επικαλείται εύλογα τον Ηρακλή. «Η τεράστια ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου» να δείξει αξιοπιστία πήγε χαμένη, τόνισε από τα Χανιά ο Ροκάκης.

Έχουν δίκιο. Ειδικά στο ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι πρωτάθλημα δεν γίνεται χωρίς τον Παναθηναϊκό, ενώ… γίνεται χωρίς την ΑΕΚ ή στην Ιταλία χωρίς τη Γιουβέντους;

-Κι αν αυτό το εξόχως ελληνικό το έκαναν στην Σούπερ Λίγκα, τι θα κάνουν δηλαδή με τις ΠΑΕ χωρίς αδειοδότηση στη Β΄εθνική;

-Το μέγα δυστύχημα όμως είναι εξυγιαντικό. Καθώς φαίνεται η ΕΠΟ ως υπερκείμενη Αρχή, δείχνει αδύναμη και ανώριμη να προστατεύσει ζητήματα κύρους και ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα φανεί από την απόφαση της για όλο αυτό που έριξε στα υπόγεια το επαγγελματικό πρωτάθλημα, μαζί με όλα τα άλλα καρκινικού τύπου συμπτώματα…

Παντού… «κόλαση»!

-Οι διαιτησίες στα μεγάλα παιγνίδια του Champions League, επικρίθηκαν πολύ, σε σημείο να πιστεύουν πολλοί, ότι με το VAR, το ζευγάρι του τελικού ίσως να ήταν Μπάγερν – Ρόμα. Το θέμα είναι γιατί συνέβησαν όλα αυτά στους ημιτελικούς; Από μη ικανότητα των διαιτητών;

Οι «θεωρίες συνομωσίας» αναπτύσσουν (πολύ ελαφριά...) την περίπτωση του να δει αλλιώς ο πρόεδρος της UEFA, τη χρήση του VAR, την οποία δεν φαίνεται να συμπαθεί πολύ, ως αναγκαιότητα στο ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς πάντως παίρνει μηνύματα ο Τσέφεριν.

-Υπάρχουν «προγράμματα» με τα οποία καταπολεμούν τις χειραγωγήσεις σε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που έχουν ανάψει κόκκινο στον στοιχηματισμό. Μένει να δούμε ποιο πλαίσιο θα είναι ικανό που θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα από τη νέα αγωνιστική σεζόν και θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά αυτή τη μάστιγα. Το Κυπριακό;

Στη χτεσινή συνάντηση πάντως UEFA και ΕΠΟ με τον υφυπουργό αθλητισμού, για το παραπάνω θέμα, ο κ. Βασιλειάδης, φάνταζε… ως κηδεμόνας του κ. Γραμμένου!

-Ανυπομονούμε να έλθει εκείνη η μέρα που ο Ιβάν Σαββίδης υποσχέθηκε να μας μιλήσει για τα "οδυνηρά αποστήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου", και να μας αποκαλύψει τα "παλαιότερα άγνωστα προβλήματα" και  τις "υπόγειες διαδρομές".

Το χειροκρότημα αποτελεί αυτονόητη ενέργεια για τους παίκτες του ΟΦΗ! Η επιτυχία της επανόδου τους οφείλεται κυρίαρχα! Έτσι και στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, θα είμαστε εκεί, για αυτό ακριβώς, το χειροκρότημα! 

Το γόητρο της πρώτης θέσης είναι πάντα δυνατό για τις μεγάλες ομάδες, όπως και ο άλλος στόχος των αριθμών, να μην υπάρχει δηλαδή ομάδα στην κατηγορία που να μην ηττήθηκε από την παρέα του Παπαδόπουλου.

Ο τωρινός φιλοξενούμενος, θυμάστε, είχε κόψει το πρώτο σερί της κρητικής αντεπίθεσης νικώντας τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ 1-0. Σήμερα στο «Γεντι Κουλέ, η μοναχική αυτή λίστα, φυσικά προορίζεται για διαγραφή!

-Απίστευτος αθλητής ο Τσιτσιπάς! Τον παρακολουθήσαμε και χτες στο Εστορίλ να χάνει το πρώτο σετ στο tie break, να αντεπιτίθεται να ισοφαρίζει με άνεση και να  τραβάει όλο το βλέμμα στο τρίτο, σε μια μάχη που θύμιζε θρίλερ! Το ταλέντο που συνδυάζει τα χαρίσματα ψυχής, γράφει ιστορία!

Αφιερωμένο εξαιρετικά:

-Αυτό το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» το έχουν υπόψιν τους;

Ο σωσίας του Σαλάχ τρελαίνει κόσμο!

Το ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ τρελαίνει όλη την Ευρώπη με όσα επιτυγχάνει με τη φανέλα της Λίβερπουλ, είναι κάτι δεδομένο. Εκείνο όμως που έχει κάνει άλλο πάταγο, αφορά έναν  συμπατριώτη που του μοιάζει σαν μια σταγόνα νερό. Τον λένε  Αχμέντ Μπαχάα και έχει επωφεληθεί από την τρομερή ομοιότητά του με τον σούπερ σταρ! Τον έχει αξιοποιήσει μάλιστα η τηλεόραση της Αιγύπτου δίνοντας του μικρόφωνο για ρεπορτάζ στο δρόμο κάνοντας τους Αιγύπτιους να νομίζουν ότι μιλούν με τον ίδιο τον Σαλάχ . Ο αληθινός Σαλάχ και ο σωσίας, είχαν μάλιστα και την πρώτη τους γνωριμία το 2016 την οποία μοιράστηκε ο Μπαχάα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Υποχρεωτικά γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου

Στην Κύπρο η ΚΟΠ αποφάσισε όπως από την περίοδο 2020/2021, για να μπορεί μια ομάδα να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει και ομάδα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA και της UEFA. Η ΚΟΠ έχει εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου που περιλαμβάνει σημαντικές χορηγίες και κίνητρα στις ομάδες που θα αναπτύξουν γυναικείο ποδόσφαιρο. Καλομελέτα κι έρχεται κι εδώ…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News