default-image

Και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα  

Αθλητισμός
Και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπαρτσελόνα  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταθλήτρια Ισπανίας στέφθηκε και τυπικά απόψε η Μπαρτσελόνα μετά τη νίκη της με 4-2 επί της υποβιβασμένης Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ».

Οι Καταλανοί μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κατάφεραν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο στην Ισπανία. Μάλιστα οι παίκτες της Λα Κορούνια έκαναν το καθιερωμένο pasillo στους αντιπάλους τους για την κατάκτηση του Copa del Rey και έγιναν μάρτυρες των νέων πανηγυρισμών που ακολούθησαν στο φινάλε της μεταξύ τους αναμέτρησης για την κατάκτηση του τίτλου.

Το παιχνίδι ήταν «γεμάτο» και ο κόσμος απόλαυσε ποδόσφαιρο και γκολ. Ο Κοουτίνιο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και ο Μέσι έκανε το 0-2 στο 38. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στη συνέχεια, μείωσαν αρχικά με τον Πέρεθ στο 39’ και έφεραν το ματς στα ίσα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με τον Τσολάκ.

Η χαρά των φίλων της Λα Κορούνια άντεξε ως το 82’ όταν μετά από μία άψογη συνεργασία των παικτών της Μπαρτσελόνα, η μπάλα έφτασε στον Μέσι κι εκείνος την έστειλε στα δίχτυα για το 2-3. Λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε και το 3ο του τέρμα στην αναμέτρηση διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε στα πρωταθλήματα, φτάνοντας τις 25 κατακτήσεις, οκτώ λιγότερες από εκείνες της Ρεάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News