«Run Greece»: Πάνω από 4.000 δρομείς συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή! - live

Αθλητισμός
«Run Greece»: Πάνω από 4.000 δρομείς συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή! - live

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ρυθμούς «Run Greece» κινείται όλο το Ηράκλειο από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Συνολικά, 4.295 άτομα συμμετέχουν στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων αλλά και στον παιδικό αγώνα των 100 μέτρων.

Σημειώνεται ότι 400 είναι οι αθλητές, γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι παίρνουν μέρος στον αγώνα των 10.000 μέτρων!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έδωσαν το παρών στην αφετηρία του «Run Greece Ηράκλειο», στο Παγκρήτιο Στάδιο, για να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της πόλης που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά!

Τον αγώνα διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Μεγάλος χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι η εταιρεία Wind, που στηρίζει τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων», αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του «Run Greece Ηράκλειο».

Στο Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

Τι θα ισχύσει στην κυκλοφορία

Οι αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων θα γίνονται λόγω της διεξαγωγής του αγώνα Run Greece, ενώ θα ισχύσουν τμηματικά σε όλο το μήκος της διαδρομής από τις 7 το πρωί ως και τη 13:30 το μεσημέρι.

Η συνολική διαδρομή των δρομέων για όλα τα αγωνίσματα, η οποία θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων είναι η εξής:

Εκκίνηση των δρομέων από την οδό Σπύρου Μουστακλή (νότια πλευρά του Παγκρήτιου σταδίου), στη συνέχεια εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό Ελευθέριου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη) και στη συνέχεια στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς το «Τάλως».

Επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στο ύψος της οδού Χάνδακος, γίνεται αναστροφή και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο στάδιο, πάλι μέσω των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου, Ελευθέριου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη) και Σπύρου Μουστακλή, εισέρχονται και τερματίζουν μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί οι οποίοι στηρίζουν τους δρομείς είναι:

- Οι «Μινωικές Γραμμές» με εκπτωτικά εισιτήρια για τους δρομείς που είναι εκτός Κρήτης.

- Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ο οποίος δίνει έπαθλα διαμονής σε ξενοδοχεία της Κρήτης 5* και 4* στους πρώτους νικητές-νικήτριες με ένα συνοδό για τον καθένα, των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

- Η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία», η οποία κάνει ειδικές τιμές στους δρομείς και συνοδούς εκτός Ηρακλείου.

Επίσης υπάρχουν ειδικά χρηματικά έπαθλα από το ΣΕΓΑΣ στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες στα 10.000 μ.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φωτεινάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News