Ετοιμαστείτε: Ξεκίνησε το «Run Greece» Ηράκλειο

Αθλητισμός
Ετοιμαστείτε: Ξεκίνησε το «Run Greece» Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο... βάζει τα αθλητικά του και η... "καρδιά" του χτυπάει σε ρυθμούς «Run Greece».

Αυτό ήταν. Η Κρήτη και δη το Ηράκλειο ζει σήμερα στους ρυθμούς του «Run Greece Ηράκλειο».

Σημειώνεται ότι 400 αθλητές γυναίκες και άνδρες παίρνουν μέρος στον αγώνα των 10.000 μέτρων του «Run Greece»!

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, δίνουν  το παρών σήμερα το πρωί στην αφετηρία του «Run Greece Ηράκλειο», στο Παγκρήτιο Στάδιο, για να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της πόλης που πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά!

Τον αγώνα διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Μεγάλος χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι η εταιρεία Wind, που στηρίζει τον παιδικό ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων», αναδεικνύοντας και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο του «Run Greece Ηράκλειο». Στο Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» θα δοθεί το χρηματικό βραβείο της Wind, για την πρώτη θέση της ομάδας Run Greece της Κρήτης στον περσυνό τελικό των αγώνων στην Αθήνα.

Προπομποί του παιδικού αγώνα, οι οποίοι θα καλωσορίσουν τα παιδιά και θα τους δώσουν τον αγωνιστικό ρυθμό στα πρώτα μέτρα, θα είναι οι πρωταθλήτριές μας των 400 μ. Ειρήνη και Άννα Βασιλείου και οι πρωταθλητές μας των 200 μ. Λυκούργος Τσάκωνας και Γιώργος Διάκος.

Τι θα ισχύσει στην κυκλοφορία

Οι αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων θα γίνονται λόγω της διεξαγωγής του αγώνα Run Greece, ενώ θα ισχύσουν τμηματικά σε όλο το μήκος της διαδρομής από τις 7 το πρωί ως και τη 13:30 το μεσημέρι.

► Απαγόρευση την Κυριακή 29/4 της κυκλοφορίας οχημάτων και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους του παραλιακού μετώπου από το ύψος της οδού Σπύρου Μουστακλή μέχρι τον Άγιο Πέτρο από όπου θα περάσει το «ποτάμι» των χιλιάδων δρομέων και περιπατητών (07.00 – 14.00).

► Δωρεάν μεταφορά των δρομέων από το αστικό ΚΤΕΛ την ημέρα των αγώνων. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ στο λιμάνι προς το Παγκρήτιο στάδιο

Ώρες: 08.00 (1 λεωφορείο) – 10.00 (1 λεωφορείο) – 10.30 (2 λεωφορεία).

Η συνολική διαδρομή των δρομέων για όλα τα αγωνίσματα, η οποία θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων είναι η εξής:

Εκκίνηση των δρομέων από την οδό Σπύρου Μουστακλή (νότια πλευρά του Παγκρήτιου σταδίου), στη συνέχεια εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό Ελευθέριου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη) και στη συνέχεια στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς το «Τάλως».

Επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στο ύψος της οδού Χάνδακος, γίνεται αναστροφή και επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο στάδιο, πάλι μέσω των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου, Ελευθέριου Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη) και Σπύρου Μουστακλή, εισέρχονται και τερματίζουν μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο.

Οι διοργανωτές και οι τοπικοί χορηγοί οι οποίοι στηρίζουν τους δρομείς είναι:

- Οι «Μινωικές Γραμμές» με εκπτωτικά εισιτήρια για τους δρομείς που είναι εκτός Κρήτης.

- Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ο οποίος δίνει έπαθλα διαμονής σε ξενοδοχεία της Κρήτης 5* και 4* στους πρώτους νικητές-νικήτριες με ένα συνοδό για τον καθένα, των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

- Η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία», η οποία κάνει ειδικές τιμές στους δρομείς και συνοδούς εκτός Ηρακλείου.

Επίσης υπάρχουν ειδικά χρηματικά έπαθλα από το ΣΕΓΑΣ στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες στα 10.000 μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News