Πως βλέπει ένα ταλέντο ο Αρσέν Βενγκέρ;

Ποδόσφαιρο
Πως βλέπει ένα ταλέντο ο Αρσέν Βενγκέρ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως βλέπουν ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο τα μάτια του Αρσέν Βενγκέρ; Σε συνέντευξή του στο "Fourfourtwo", ο άνθρωπος που όσο λίγοι έχει ανακαλύψει αμέτρητα ποδοσφαιρικά διαμάντια, αναδεικνύει σοφές επιλογές.

Ο Βενγκέρ αφού παραδέχεται ότι διαθέτει το χάρισμα των "ματιών" σπεύδει να επισημάνει ότι εργάστηκε πολύ για αυτό! Πρώτο απόσταγμα; "Όταν πιστεύω σε έναν παίκτη, του δίνω την ευκαιρία". Στη συνέχεια απαντά σε όλα αυτά που είχε πάντα στο στόμα του ο Ευγένιος Γκέραρντ, όταν τον ρωτούσαν για την ηλικία των ταλέντων.

Ο Βενγκέρ λέει:

«Στα 12 μπορείτε να εντοπίσετε εάν τεχνικά ένας παίκτης μπορεί να κάνει καριέρα ή όχι. Στα 14 έως τα 16 μπορείτε να εντοπίσετε αν φυσικά θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του επαγγελματικού αθλητισμού. Από τα 16 έως τα 18 μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε αν ένας παίκτης καταλαβαίνει πώς να συνδεθεί με άλλους παίκτες. Στα 20 μπαίνει η ψυχική πλευρά των πραγμάτων. Πώς προετοιμάζεται; Πώς αντιμετωπίζει τους πειρασμούς της ζωής και τις θυσίες που πρέπει να κάνει ένας κορυφαίος παίκτης; Αυτή είναι μια δουλειά όπου πρέπει να είστε έτοιμοι. Εάν έχετε μια πιθανότητα, πρέπει να την αξιοποιήσετε».

Πόσα πρέπει όμως να δει από έναν παίκτη για να ξέρει αν έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί; 

«Θα έλεγα ότι η πρώτη εντύπωση είναι ζωτικής σημασίας και διαρκεί 20 λεπτά. Διαφέρει από παίκτη σε παίκτη, καθώς κάποιοι έχουν προφανές ταλέντο που βλέπετε γρήγορα. Κάποιοι πιο σταθεροί παίκτες που έχουν λιγότερο προφανείς δεξιότητες χρειάζονται ίσως έξι μήνες... Ο Λιονέλ στα 13 του θα χρειαζόταν περίπου ένα λεπτό. Το έχω δει σε βιντεάκια του. Έχει την μπάλα, ντρίμπλα πέρα ​​από όλους και σκορ.  Έχει ταλέντο. Μερικοί παίκτες - όχι, οι περισσότεροι παίκτες - δεν είναι τόσο προφανείς».

Ο Αρσέν Βενγκέρ απαντά και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα, όπως η κατάρρευση ενός παίκτη από τραυματισμούς. «Ένας καλός νέος παίκτης μπορεί απλά να έχει κακά γονίδια και επομένως κακούς γοφούς ή γόνατα και  θέτουν τέλος στην καριέρα τους νωρίς. Η υγεία είναι σημαντική». Ωστόσο επισημαίνει με έμφαση ότι «όλες οι γνώμες είναι σχετικές, ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο. Γι’ αυτό λέω σε ορισμένους παίκτες να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους". Μιλάει ακόμη για τις νέες μεθόδους και την τεχνολογία πιστεύοντας ότι "τα επίπεδα δεξιοτήτων συνεχώς ανεβαίνουν στις νέες γενιές ποδοσφαιριστών».

https://www.youtube.com/watch?v=gvzGgkwsHQU?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

-«Δεν χρειάζεται να πεθάνω. Έχω ήδη δει την κηδεία μου»! (Αρσέν Βενγκέρ, με αφορμή τα δημοσιεύματα, για την αποχώρησή του από την Άρσεναλ)

#Αν δεν είναι αυτή η ώρα της αλήθειας για την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, κλάφτα  Σταύρο Γιώργο Βαγγέλη Χαράλαμπε (χωρίς κόμματα)…

Ολοταχώς για αναδιάρθρωση. Δεν γίνεται αλλιώς σε ρημαγμένο τοπίο. Αυτό το «νέο επιχειρηματικό πρότυπο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο» που ζητάνε για τη χώρα μας FIFA και UEFA, γίνεται ασφυκτικά επιτακτικό.

Αυτό το 10+2 (ΟΦΗ και Άρης) παίζει πολύ, αλλά ας βάλει τα δυνατά του ο Εργοτέλης να είναι στη σύνθεση της Α2 που μάλλον έρχεται, (αν η μεταβολή, δεν ανακοπεί από κομματικά προεκλογικά σφηνώματα…)

#Εδώ έχουν καταστρατηγήσει κανονισμούς και νόμους για να είναι κάποιες ΠΑΕ στα πρωταθλήματα. Αν συμβεί με το σχέδιο αυτό που εμφανίζεται, γίνεται μια νέα αρχή και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μιλάμε για το εδώ και τώρα. Και μη φωνάζουν γιατί αν εφαρμοστεί ορθά ο νόμος πολλές πάνε στην από κάτω κατηγορία..

#Δηλαδή ο Παράσχος ετοιμάζεται για τον πάγκο της Λαμίας και ο Τεννές για εκείνον του Μπύρου στη Δράμα;

#Στο γήπεδο πως ήταν η ατμόσφαιρα; «Οι χανιώτες έλεγαν αντεθνικά συνθήματα. Φώναζαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική, πάρτε το Ηράκλειο που είναι πουτ@ν@ς γιοι». Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα». (Χάρης Κοντοπυράκης στο "Φως").

Και αυτό: «… ένας άνθρωπος που βρίσκεται συνέχεια στα επίσημα άρχισε να με βρίζει. Ξαφνικά δέχθηκα από εκείνον κλωτσιές και πλέον έχω πρόβλημα στο γόνατο. Το είχα το πρόβλημα, όμως πάνω που έγινε καλά, με κλώτσησε ο οπαδός του Κισσαμικού…»

#Μόλις κατάλαβε τη βλακεία του (περί μη συμμετοχής του ΠΑΟΚ στον τελικό) ότι οι ποινές είναι σκληρές (υποβιβασμός, και απαγόρευση συμμετοχής σε διοργάνωση της UEFA για δύο συνεχόμενες σεζόν), άλλαξε ρότα με ποστάρισμα του Καυτανζόγλειου και του Παγκρήτιου. Ο Γιώργος...

 Ότι έχει ωραία θέα το Παγκρήτιο, δεν λέγεται! Αλλά γιατί να αλλάξει η έδρα του τελικού; ΟΑΚΑ δεν λέει η προκήρυξη;

#Γιατί να απορούμε για τις θέσεις αυτές, Αχιλλέα; Είναι γνωστοί οι μέντορες τους, μόνο που δεν έχουν καμία σχέση με αυθεντικές ιστορίες του Τρωϊκού πολέμου…

#Λέει κάτι εν όψει Μουντιάλ, ότι η Βραζιλία κατέκτησε αήττητη το Copa America; Κέρδισε και τα επτά παιχνίδια με 31 γκολ!

 #Αν θέλουν ντοκουμέντα, αυτοί που θέλουν να βάζουν τον ΟΦΗ στο στόχαστρο για πονηρούς τους σκοπούς να τους στείλουμε βιντεάκια , μέχρι να σκάσουν τα μπαλόνια τους… Ας όψονται βέβαια, οι εκλέκτορες του ηθοποιού, γιατί ήξεραν το... ταλέντο του! 

#Μάο Μάο… Έτσι μας θέλουν. Κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News