Αθλητισμός

Κουκουλάκης: «Θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι λάθος αποφάσεις των διαιτητών»

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης ανέλαβε επικεφαλής του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο θα ξεκινήσει να ισχύει από του χρόνου και θεωρεί ότι είναι το μέσο για να μειωθούν στο ελάχιστο τα διαιτητικά λαθη.

 

Ο Ηρακλειώτης παλαίμαχος διεθνής διαιτητής μίλησε για τα νέα του καθήκοντα, αλλά και τα οφέλη που θα φέρει το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα στην εφημερίδα «Documento».

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με τη λειτουργία του VAR περιμένουμε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να έχουμε δίκαιο και ελκυστικό παιχνίδι και ευελπιστούμε ότι θα απομακρυνθεί οποιαδήποτε σκιά υπάρχει πάνω από το ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Είναι σημαντικό να υπάρχουν επιπλέον... μάτι για τη λήψη της σωστής απόφασης. Οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να γυρίζουν τον χρόνο πίσω, ενώ πριν αυτή η πολυτέλεια δεν υπήρχε. Πρακτικά αυτό θα τους βοηθήσει να πάρουν τη σωστή απόφαση κατά την άποψή τους. Το βίντεο θα τους απαλλάξει από το άγχος και σε έναν βαθμό θα είναι το... μαξιλαράκι τους όταν εξελίσσεται μία φάση που είναι αμφισβητούμενη. Ο διαιτητής θέλει να είναι δίκαιος και η τεχνολογία θα περιορίσει στο ελάχιστο τη λήψη λανθασμένης απόφασης.

 

Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον διαιτητή και όχι στον διαχειριστή του βίντεο. Ο διαιτητής ήταν, είναι και θα είναι ο άρχοντας του αγώνας, αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις. Ο διαχειριστής του VAR προτείνει και δεν αποφασίζει, ενώ ο διαιτητής δεν μπορεί να κρυφτεί. Δική του είναι η απόφαση για την εξέλιξη του αγώνα».

Σχόλια