Ο Κάιπερς, η ειδική ρήτρα, ο Σαμί και… το βραβείο του Λάζαρου!

Ποδόσφαιρο
Ο Κάιπερς, η ειδική ρήτρα, ο Σαμί και… το βραβείο του Λάζαρου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος θα πάρει τον Ούγκο Κάιπερς; Το ερώτημα γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο για τον 21χρονο «κανονιέρη» του Εργοτέλη και η απάντηση θα αρχίσει να διαφαίνεται με την παρουσία του μάνατζερ του στο Ηράκλειο. Πληροφορίες μας κάνουν λόγο ότι επίκειται να συμβεί αυτό πολύ σύντομα, αφού το ενδιαφέρον για τον παίκτη είναι αυξανόμενο ταχέως από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το γραφείο που τον εκπροσωπεί είναι από τα μεγαλύτερα στο Βέλγιο έχοντας ποδοσφαιριστές, επιπέδου Κομπανί.

 Ήδη υπάρχουν προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες και δη βελγικές, ενώ έχουν υπάρξει ενοχλήσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκα, χωρίς να έχει υπάρξει κάτι προχωρημένο.

Ο Ούγκο Κάιπερς έχει συμβόλαιο στην ΠΑΕ Εργοτέλης και για την επόμενη σεζόν και η εκτιμώμενη τιμή που αναφέρεται υπό μορφής ρήτρας είναι 300.000 ευρώ.

"Ρήτρα ειδικού σκοπού"!

 Αυτό όμως (η ρήτρα) έχει να κάνει με μια ειδική συμφωνία κατά τη μετακίνησή του το περασμένο καλοκαίρι στο Ηράκλειο, που δεν έχει γενική ισχύ «ρήτρας», αλλά δεν αποκαλύπτεται.

Ο «μίστερ γκολ» με τα 18 τέρματα σε 24 συμμετοχές με τη φανέλα του Εργοτέλη, ασφαλώς και θα ήθελε κάτι που θα τον εκφράζει, για να μην περάσει ότι πέρασε όταν προωθήθηκε επαγγελματικά στη Στάνταρ Λιέγης, από τα σπλάχνα της, όπου δεν απέδωσε, ενώ στο περιβάλλον του εκφράζεται ότι θα ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα και βλέπει με ενδιαφέρον την Σούπερ Λίγκα. Υπάρχουν όμως έντονες βελγικές προτάσεις.

Η τελική επιλογή ασφαλώς απαιτεί και τη δική του συναίνεση, καθώς ο Ούγκο Κάιπερς, προτιμά μια ομάδα που θα τον πιστέψει και θα του δώσει τις ευκαιρίες να παίξει ποδόσφαιρο και να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στο σκοράρισμα.

Όλα θα πάρουν πιο ευκρινή μορφή με την αναμενόμενη άφιξη του μάνατζερ του από το Βέλγιο. Να σημειωθεί ότι εξαιρετικό μεταγραφικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τον αμερικανό επιθετικό του Εργοτέλη Τζόζεφ Έφορντ.

Τι θα κάνει ο Σαμί με τον Εργοτέλη;

Αναφορικά με την στάση του Μάγκετ Σαμί στην ΠΑΕ Εργοτέλη, φαίνεται να μην έχει ξεκαθαρίσει και ο Αιγύπτιος θέλει κάτι να δει ακόμη στο όλο τοπίο, για τις τελικές του αποφάσεις. Οι ερμηνείες που δίνονται για την απουσία του από τα τέλη του πρώτου γύρου, ποικίλουν. Σίγουρα πάντως παίζει ρόλο η αδυναμία υλοποίησης των σχεδίων του για την πώληση της Λιρς που θα σήμαινε ταυτόχρονα και την αποχώρησή του από το βελγικό πρωτάθλημα. Το ότι δεν μπορεί να την πουλήσει αλλάζει τα πλάνα του, αφού τα χρήματα που του προσφέρονται είναι λίγα, μπροστά στις επενδύσεις που έχει κάνει ακόμη και στα γήπεδα της, κατά την δεκάχρονη περίπου παρουσία του εκεί.  

Το... βραβείο για τον Λάζαρο!

Αν έμπαινε για βραβείο ατόφιου ενδιαφέροντος για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ψηφίζαμε τη δήλωση του  Θωμά Ναζλίδη, που αν και απογοητευμένος για τον αποκλεισμό της Λάρισας από την ΑΕΚ, στο κύπελλο, είπε (με μέγιστο θαυμασμό στο μαγευτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου, έναντι του αποκλεισμού της ομάδας του, της ΑΕΛ): «Για τέτοια γκολ όπως του Λάζαρου λες χαλάλι»!

Ο ίδιος μάλιστα είπε στο τετ-α-τετ με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο: «Του έδωσα συγχαρητήρια για το γκολ που έβαλε και καλή επιτυχία ενόψει του τελικού».

Πολλοί σπεύσαμε αμέσως να φέρουμε στο μυαλό μας την "ψαλιδάρα" του Ρονάλντο με τη Γιουβέντους, αλλά το σούπερ γκολ του Λάζαρου για στην "Gazzetta dello Sport"  θύμισε τη μαγεία του γκολ από τον Γιούρι Τζορκαέφ το 1997 στο ντέρμπι Ίντερ-Ρόμα του 1997...

-«Πάντα ο διαιτητής θα έχει την τελευταία λέξη» (Πιερλουίτζι Κολίνα πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA, με αφορμή το Μουντιάλ και το Var). Απτή μαρτυρία «ειδικού» ότι η τεχνολογία, θα παραμένει αμφιλεγόμενη στο ποδόσφαιρο.

Απέχθεια βλέποντας τη βρωμιά και τη δυσωδία που κυριαρχεί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα να μεταφέρονται ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες…» (Από την επιστολή της ΕΠΣΗ στην ΚΕΔ για τη διαιτησία Τσουκαλά στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων,  Μικτή Νέων ΕΠΣ Ηρακλείου-Μακεδονίας)

-Η δήλωση του Άρη Λυχναρά για τις βλέψεις του ΑΟΧ Κισσαμικού για τη Σούπερ Λίγκα, έχει σχολιαστεί και ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, με αφορμή και το κρητικό ντέρμπι. «Εμείς πάντα έχουμε βλέψεις ταπεινές αλλά υψηλές», είχε πει σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης!

-Ο εύστοχος τίτλος για την παρουσία του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Eurolegaue: «Ο ηγέτης, Βασίλης Σπανούλης μόνος ψάχνει».

-Το όνομα του Ιβάν Σαββίδη -με ή χωρίς όπλο- είναι τρανταχτό στη λίστα του Forbes  με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας. Βρίσκεται στη 53η θέση με περιουσία που ανέρχεται σε 1.9 δισ. δολάρια. Πλουσιότερος Ρώσος είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολίπετσκ, Βλαντίμιρ Λίσιν, με 19,1 δις.

-Μπερδέματα με τα Panama Papers φέρεται να έχει ο Παϊρόζ Πιεγκπονσάντ που θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό! Η Μαλίν που έχει υποβιβαστεί έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα για να ρίξει την Μουσκρόν  εξαιτίας της δραστηριότητας του Ταϊλανδού ιδιοκτήτη της.

-Τρέχει κι άλλος εδώ και λίγες μέρες, για να εγγράψει νέα μέλη στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων και με στόχο στις επόμενες εκλογές να κριθεί μια διοίκηση που θα είναι όπως λέει καλύτερη.

-Βάλε κάτω τα ποσοστά των μετοχών και δες τι μπορεί να έλθει…

-Εξαιρετικές οι πρωτοβουλίες του ΣΑΕΠΗ, όπως η δωρεά απινιδωτών για τις ανάγκες ερασιτεχνών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και τώρα η τράπεζα αίματος…

Μόνο η ποδιά της καθαρίστριας, τους λείπει…

Το ότι έχει πάρει σκούπα η Μπάγερν καθαρίζοντας όποιον βρίσκει μπροστά της στη Μπουντεσλίγκα, είναι αυτονόητο και στο κύπελλο Γερμανία, μετά και ο 6-2 επί της  Μπάγερν Λεβερκούζεν του Παναγιώτη Ρέτσου που την στέλνει στον τελικό με την Άϊντραχτ. Κι όμως η Μπάγερν διεκδικεί το τρεμπλ για πρώτη φορά μετά το 2013/ Να είανι αυτό που έκαναν τέσσερις από τους παίκτες της να ποζάρουν... ως καθαρίστριες με την σκούπα στο χέρι; Η συγκεκριμένη φωτογραφία αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Μπάγερν στο Twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News